Ινδία: Δείτε φωτογραφίες από την απίστευτη διάσωση ζώων από τις φονικές πλημμύρες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Περισσότερα από 400 άτομα έχουν μέχρι τώρα χάσει τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τις προηγούμενες μέρες την ινδική πολιτεία Κεράλα στη Νότια Ινδία την ώρα που τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κάτοικοι της περιοχής έχουν βρει ήδη καταφύγιο σε καταυλισμούς. Πρόκειται μάλιστα για τις σφοδρότερες εδώ και έναν αιώνα πλημμύρες που αντιμετωπίζει η περιοχή αυτή την εποχή των μουσώνων.

Έπειτα από μια εβδομάδα κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων, η κακοκαιρία υποχώρησε και η στάθμη του νερού έπεσε σε πολλές συνοικίες. Στρατιωτικά ελικόπτερα και σκάφη συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων και μεταφέρουν πόσιμο νερό και είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές.

Σε αυτές μάλιστα τις περιοχές, όπως εκείνη του Τρισούρ, οι διασώστες ψάχνουν ένα προς ένα τα πλημμυρισμένα σπίτια αναζητώντας τις σορούς ανθρώπων που δεν πρόλαβαν να βγουν και παγιδεύτηκαν από την απότομη άνοδο των υδάτων.

Δυστυχώς αμέτρητα είναι και τα ζώα που έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και κατοικίδια που έμειναν πίσω χωρίς τους ανθρώπους τους. Εκατοντάδες εθελοντές οργανώθηκαν ώστε να μεταβούν εκεί και να προσπαθήσουν να σώσουν όσα περισσότερα μπορέσουν. Πολλά από αυτά απεγκλωβίστηκαν από σπίτια, αυλές και υπόγεια ενώ άλλα σιτίστηκαν και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες καθώς είναι μέρες μόνα τους.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές πάνω από 8 χιλιάδες αγελάδες, 3 χιλιάδες κατσίκες και 50 σκυλιά έχουν πνιγεί μέχρι τώρα στην απίστευτη αυτή θεομηνία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο