Γιατί ο σκύλος μου τρώει χόρτα;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Υπάρχει η θεωρία ότι οι σκύλοι αναζητούν μια φυσική θεραπεία για την ενόχληση στο στομάχι τους, και τα χόρτα, φαίνεται, να είναι μία καλή λύση. Πολλές φορές τα καταπίνουν αμάσητα και η τραχιά αίσθηση που έχουν μπορεί να τους προκαλέσει εμετό.

Παρόλο που συνήθως δε βόσκουν μεγάλες ποσότητες χόρτου σαν τις αγελάδες, ένας αδιάθετος σκύλος τείνει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες χορταριού και μετά να κάνει εμετό. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι είτε βρίσκει την υφή του χόρτου ευχάριστη, ή επειδή θέλει να προσθέσει λίγο πίτουρο στη διατροφή του.

Διατροφική ανάγκη

Όποια και αν είναι η αιτία, οι περισσότεροι ειδικοί δεν βλέπουν κανένα κίνδυνο σε αυτή τη συνήθεια. Στην πραγματικότητα, τα χόρτα περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που ένας σκύλος μπορεί να χρειάζεται, ειδικά αν διατρέφεται με μια απλή τροφή του εμπορίου. Αν παρατηρήσετε ότι ο μικρός σας φίλος μασάει γρασίδι ή φυτά εσωτερικού χώρου, τότε μπορεί να πρέπει να εισάγετε φυσικά βότανα ή μαγειρεμένα λαχανικά στη διατροφή του. Οι σκύλοι δεν είναι πολύ επιλεκτικοί όπως οι γάτες, αλλά δεν τρελαίνονται για τα ωμά λαχανικά.

Έτσι, αν το σκεφτούμε, το χόρτο δεν είναι τόσο κακό. Ωστόσο, προσέξτε καθώς μια ξαφνική αύξηση της κατανάλωσης αυτού θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι μιας πιο σοβαρής υποκείμενης ασθένειας που ο σκύλος σας ίσως προσπαθεί να θεραπεύσει μόνος του. Αυτό απαιτεί άμεση κτηνιατρική βοήθεια.

Πάντα πρέπει να έχετε το σκύλο σας υπό επιτήρηση καθώς η συνήθεια αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε τυχαία κατάποση φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων ή χημικών ουσιών που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη φροντίδα της αυλής σας (ή του γείτονά σας).

-Eπιμέλεια άρθρου-
Θεοδώρα-Ιωάννα Ε. Καματερού

Πηγή: https://www.diagnovet.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο