Tony Alsup: Έσωσε 64 ζώα από τον τυφώνα Florence μεταφέροντάς τα σε ένα σχολικό

από Μυρτώ Τζώρτζου

Καθώς ο τυφώνας Hurricane πλησίαζε πριν από λίγες μέρες την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών ένας άντρας αποφάσισε να κάνει κάτι σπουδαίο.

Ο Tony Alsup αγαπάει πολύ τα ζώα. Στο άκουσμα της επέλασης του τυφώνα ένα πράγμα σκέφτηκε. Να τρέξει να σώσει όσα μπορεί περισσότερα. Ήξερε ότι πολλά ζωάκια σε τέτοιες στιγμές αφήνονται στην τύχη τους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Έτσι πήρε ανακοίνωσε τα σχέδιά του μέσω Facebook, πήρε ένα σχολικό αυτοκίνητο και ταξίδεψε πολλά χιλιόμετρα από το σπίτι του στο Greenville του Τενεσί μέχρι τη Νότια και Βόρεια Καρολίνα για αυτόν το σκοπό.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να φτάσει στη Myrtle Beach, στη Νότια Καρολίνα, και να επισκεφτεί τη φιλοζωική οργάνωση Human Society όπου ανέφερε το σχέδιό του και ζήτησε βοήθεια.

Και στη συνέχεια ξεκίνησε. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενημέρωνε για το πού βρισκόταν τους διαδικτυακούς του φίλους αλλά και όσους ζούσαν σε εκείνη την περιοχή ώστε να τον βοηθήσουν όσο μπορούσαν. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη καθώς όλοι ετοιμάζονταν για τον τυφώνα.

Μέσα σε 24 ώρες ο Alsup επισκέφτηκε πολλά καταφύγια, τα οποία ήταν αδύνατον να εκκενωθούν εύκολα. Ο καιρός ήταν άσχημος με πολλές βροχές και ο τυφώνας πλησίαζε. Κατάφερε και επιβίβασε στο σχολικό 53 σκύλους και 11 γάτες για να τα πάει εκεί που δεν θα κινδύνευαν. Έχοντας μιλήσει με ένα καταφύγιο στην Αλαμπάμα, οδήγησε εκεί τα ζώα για να φιλοξενηθούν μέχρι να περάσει ο τυφώνας. Παράλληλα ζητούσε από τον κόσμο μέσω Facebook να υιοθετήσει ή να φιλοξενήσει κάποιο από αυτά τα ζωάκια. Ήταν πολύ χαρούμενος που τα κατάφερε σε τέτοιες συνθήκες.

Ο Alsup είχε αγοράσει πριν από ένα χρόνο το σχολικό. Η πρώτη του “αποστολή” ήταν η διάσωση ζώων από το φοβερό τυφώνα στο Τέξας και τη Φλόριντα. Αλλά και με τον τυφώνα Hurricane Maria στο Πουέρτο Ρίκο, εκείνος ήταν εκεί και βοηθούσε ζώα. “Το να σώζω ζώα είναι ο προορισμός μου”, θα πει ο ίδιος στο Greenville News.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο