Αυτός είναι ο Goran, το φοβερό λυκόσκυλο της Αστυνομίας στα Τρίκαλα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο Goran δεν είναι ένα τυχαίο λυκόσκυλο. Η συνδρομή του στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και μάλιστα στη Θεσσαλία είναι σημαντική και ιδιαίτερα στον τομέα ανεύρεσης ναρκωτικών ουσιών. Έχει πάρει μέρος σε πάρα πολλές περιπτώσεις και αποτελεί μια σημαντική βοήθεια στο ξετρύπωμα από δύσκολα σημεία και κρύπτες κυρίως για χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη. Οι επιτυχίες έρχονται η μια πίσω από την άλλη. Η αστυνομική διεύθυνση «καμαρώνει» αλλά τη «χαρά» του ο σκύλος τη μοιράζεται μόνο με το αφεντικό του.

Ο αστυνομικός Μιχάλης Σακκομήτρος είναι ο «κηδεμόνας» του GORAN και ο υπεύθυνος για όλα όσα πραγματοποιεί το συμπαθές τετράποδο στην υπηρεσία. Ως συνοδός -χειριστή έχει αυξημένες αρμοδιότητες με τη συνεχή περιποίηση, φροντίδα και εκπαίδευση του σκύλου του, με τον οποίο έχει μια άριστη σχέση, κάτι που επιδιώκεται με έναν εκπαιδευμένο αστυνομικό σκύλο.

Η παρουσία του σκύλου εμπνέει ένα μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας, ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για οποιονδήποτε, αφού οι σκύλοι γενικότερα είναι ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένοι και φιλικοί προς τους πολίτες. Η παρουσία τους δε σήμερα στο χώρο της Αστυνομίας είναι επιβεβλημένη.

Πηγή: http://www.trikalaidees.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο