Η διαμαρτυρία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη θανάτωση των δύο τζάγκουαρ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένταση προκλήθηκε έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, πριν από δυο μέρες, στις 29 Δεκεμβρίου, στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και άλλες οργανώσεις από τον κόσμο που θέλησε να διαμαρτυρηθεί για την πρόσφατη θανάτωση των δύο τζάγκουαρ.

Οι 150 περίπου συγκεντρωμένοι οι οποίοι απέκλεισαν έναν από τους δρόμους που οδηγούν στην είσοδο του πάρκου, κρατώντας πλακάτ, θέλησαν να μπουν μέσα στο χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αναφέρει:

«Οι πρόσφατες εκτελέσεις των δύο ιαγουάρων, οι αντιλόπες που ξεφεύγουν και πέφτουν πάνω στις τζαμαρίες και τραυματίζονται, οι θάνατοι δελφινιών με άγνωστες αιτίες παλαιότερα και πόσων άλλων ίσως που ποτέ δεν βγήκαν στη δημοσιότητα, τα κρυμμένα ή ανύπαρκτα και ανήθικα πρωτόκολλα για τους δυστυχείς «δραπέτες», η ανικανότητα να διαχειριστούν ζώα άγρια που αιχμαλώτισαν και φυλάκισαν για να τους φέρουν χρήμα, ο κίνδυνος για τους ίδιους τους ανθρώπους, τους επισκέπτες (οικογένειες, παιδιά, σχολεία ολόκληρα), ΟΛΑ, βροντοφωνάζουν πως πρέπει το συντομότερο να τεθεί ένα τέρμα.

Να κλείσει η ντροπιαστική και επικίνδυνη αυτή φυλακή για τα ζώα, και να ληφθεί η καλύτερη για αυτά πρόνοια για την ευζωία τους».

 

 

φωτό intimenews

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο