Μπορείτε να μαντέψετε τι ράτσα είναι ο σκυλάκος Scooby Doo;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Παρόλο που είναι ένα κόμικ, ο Scooby Doo είναι από τους πιο γνωστούς σκυλάκους του κόσμου. Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι τον λατρεύουν και δεν χορταίνουν να τον βλέπουν να πρωταγωνιστεί στις αμερικανικές ταινίες κινούμενων σχεδίων.

Η πρεμιέρα της σειράς έγινε το 1969, αλλά συνεχίζει να προβάλλεται μέχρι και σήμερα.

Σε κάθε επεισόδιο ο Σκούμπι και η παρέα του, αποτελούμενη από τον Φρέντι Τζόουνς, τη Δάφνη Μπλέικ, τη Βέλμα Ντίνκλι και τον Σάγκι Ρότζερς, ταξιδεύουν στον κόσμο.

Κάθε μέρος που επισκέπτονται είναι στοιχειωμένο από ένα τέρας ή φάντασμα, πίσω από το οποίο κρύβεται πάντα κάποιος άνθρωπος. Η ομάδα έχει ως στόχο να διαλευκάνει το μυστήριο, βρίσκοντας ποιος είναι ο ένοχος και γιατί έχει προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Αφού γίνει η απαραίτητη έρευνα και βρεθούν αρκετά στοιχεία, στήνεται μια παγίδα με την οποία συλλαμβάνεται ο ένοχος και ξεσκεπάζεται η δολοπλοκία του.

Ο Σκούμπι Ντου είναι ένας από τους πέντε κύριους πρωταγωνιστές. Είναι το κατοικίδιο και η συντροφιά του Σάγκι Ρότζερς. Η ηλικία του είναι 7 σκυλίσια έτη, που ισοδυναμούν με 49 ανθρώπινα έτη.

Ο Σκούμπι είναι καφέ χρώμα με διακριτές μαύρες βούλες σε όλο του το σώμα. Τα μάτια του είναι μαύρα όπως και η μύτη του. Φοράει ένα γαλαζοπράσινο κολάρο, από το οποίο κρέμεται μια κονκάρδα ίδιου χρώματος. Πάνω στην κονκάρδα είναι χαραγμένα τα αρχικά “SD” για “Scooby-Doo”.

Πολλοί κατά καιρούς έχουν αναρωτηθεί τη ράτσα είναι ο υπέροχος αυτός σκυλάκος. Ένας από τους δημιουργούς της σειρά, ο Iwao Takamoto, έχει πει ότι ο Σκούμπι Ντου είναι Μεγάλος Δανός. Και πριν μάλιστα δημιουργηθεί οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν μιλήσει με εκτροφέα αυτών των σκυλιών για να τους πει λεπτομέρειες της εμφάνισης της ράτσας αυτής.

Ο Takamoto όμως έκανε ακριβώς το αντίθετο. Ο ίδιος θα πει: “Αποφάσισα να δημιουργήσω κάτι εντελώς διαφορετικό από τα standards αυτά. Έτσι έκανα τον Σκούμπι Ντου με μια μικρή καμπούρα, μικρό σαγόνι, λυγισμένα και στραβά πόδια και τελείως λάθος χρώμα”.

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Θανος 10 Δεκεμβρίου, 2023 - 5:49 μμ

Μεγάλος δανός

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο