Αεροδρόμιο στη Βρετανία έχει σκύλους για να χαλαρώνουν όσους φοβούνται το αεροπλάνο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τρέμουν στην ιδέα να ανέβουν σε ένα αεροπλάνο. Η σκέψη αυτή και μόνο μπορεί να τους δημιουργήσει πανικό και να δυσκολέψει το ταξίδι τους.

Για αυτούς λοιπόν σε πολλά αεροδρόμια στον κόσμο υπάρχουν οι τετράποδοι…θεραπευτές. Σκύλοι-θεραπείας που τους βοηθούν στο να χαλαρώσουν και να ετοιμαστούν για το ταξίδι.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα εκπαιδευμένα σκυλιά στο αεροδρόμιο του Aberdeen, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καθώς η ομάδα αυτών των σκύλων μετακινείται μέσα από το τερματικό σταθμό, φορώντας το αθλητικό φωτεινό κίτρινο μαντηλάκι που τα αναγνωρίζει ως «therapets», η επίδραση στους επιβάτες και το προσωπικό που τα συναντούν είναι ιδιαίτερα θετική.

Όλοι γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τις έρευνες, οι σκύλοι και τα ζώα γενικότερα μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική μας υγεία και να μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα.

Οι σκύλοι αυτοί στο Aberdeen κυκλοφορούν ανάμεσα στους επιβάτες, κατά τη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων περιόδων του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο θα υπάρχουν συνολικά 14 σκύλοι θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων και γερμανικών ποιμενικών, golden retrievers, beagles και pug. Ένα και μόνο χάδι στο σκύλο επιβραδύνει τους χτύπους της καρδιάς και μειώνει την αρτηριακή πίεση, έτσι ώστε όσοι φοβούνται τα αεροπλάνα να ξεκινάνε πιο χαλαρά το ταξίδι τους!

Τα σκυλιά θεραπείας σε όλον τον κόσμο περνούν από ειδική εκπαίδευση ώστε να εργαστούν σε διάφορους χώρους- μπορούν να παραμείνουν ήρεμα, να μην αντιδρούν σε δυνατούς θορύβους, ή άλλα ερεθίσματα – και ήδη επισκέπτονται σπίτια φροντίδας, νοσοκομεία, γηροκομεία και ακόμη και φυλακές.

Κείμενο: Ρέα Σταθοπούλου, petpetmag@gmail.com

CR0008784
Aberdeen airport first therapy dog team, brought to you by Therapet and Aberdeen International Airport for anxious flyers.
Picture by KENNY ELRICK 29/04/2019

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο