Ο “αριστερός” Θανάσης Παφίλης λέει: “Το κυνήγι είναι ερωτική σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το ότι ο κύριος Αθανάσιος Παφίλης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Β.Τομέα Αθηνών, έχει εδώ και χρόνια άψογη σχέση με τους κυνηγούς το γνωρίζουμε. Το ότι όμως θα βγαίνει λίγους μήνες μετά την ψήφιση και από τον ίδιο αλλά και από όλους τους βουλευτές του κόμματός του της επίμαχης ειδικής διάταξης για την κατοχύρωση της προστασίας των ζώων στο άρθρο 24Α του Συντάγματος και θα παρουσιάζει τις θέσεις του για την κυνηγετική δραστηριότητα χωρίς ίχνος ντροπής, αυτό μας ξεπερνάει εντελώς.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν ο κύριος Παφίλης έδωσε συνέντευξη στο Kentavros.tv στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ είπε, αφού χαιρέτησε αρχικά όλους τους φίλους, όπως είπε, κυνηγούς: “Παρόλο που δεν είναι κυνηγετική περίοδος, να ευχηθούμε για την επόμενη καλά κυνήγια και μεγάλη προσοχή για να μη θρηνούμε θύματα. Κάνουμε αγώνα για να κρατήσουμε το κυνήγι ελεύθερο. Έχουμε πάρα πολλά χρόνια σχέση με την κυνηγετική ομοσπονδία της Ελλάδας και βρισκόμαστε πάντα δίπλα της. Το κυνήγι για εμάς είναι σύνδεση ερωτική του ανθρώπου με τη φύση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μειωθεί η κυνηγετική περίοδος. Το έχουμε πει επανειλλημένα. Και ούτε υπάρχει λόγος να αυξηθούν οι περιοχές απαγόρευσης του κυνηγιού. Στους κυνηγούς λέμε καλό σημάδι”.

Εμείς αυτό που έχουμε να του πούμε είναι δυο πράγματα: Το ένα είναι ότι αν η Αριστερά, στην οποία λέτε ότι ανήκετε, δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αδυνάτων είναι γιαλαντζί αριστερά. “Προσοχή για να μη θρηνούμε θύματα”. Τα ζώα, βρε άνθρωπε, δεν είναι θύματα; Κοινώς μας δουλεύτε κανονικά.

Το δεύτερο είναι: Πας και ψηφίζεις τη διάταξη για την προστασία των ζώων και συνεχίζεις να έχεις μέλημά σου τα συμφέροντα των κυνηγών, ένα μέλημα που το διατυμπανίζεις λίγες μέρες πριν τις εκλογές για να πάρεις μερικές ψήφους. Μας δουλεύετε; Ρητορική ερώτηση.

Πολιτική & Κυνήγι – Αθανάσιος Παφίλης

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο