Φιλόζωοι στις Φιλιππίνες έσωσαν 50 σκύλους και 15 γάτες από ευθανασία λόγω έλλειψης χώρου σε καταφύγιο

από Μυρτώ Τζώρτζου

50 σκύλους και 15 γάτες έσωσαν από ευθανασία αυτές τις μέρες φιλόζωοι από την οργάνωση PAWSsion Project στην πόλη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Τα ζωάκια αυτά, τα οποία είχαν βρεθεί εγκαταλελειμμένα, φιλοξενούνταν προσωρινά σε καταφύγιο και είχε προγραμματιστεί η ευθανασία τους επειδή δεν υπήρχε χώρος για αυτά.

Τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση, άρρωστα, γεμάτα πληγές και υποσιτισμένα. Μεταφέρθηκαν αμέσως σε κτηνίατρο για περίθαλψη και τα απαραίτητα εμβόλια. Θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε άλλο καταφύγιο και θα δοθούν για υιοθεσία.

Η οργάνωση PAWSsion Project δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 εντελώς τυχαία, όταν φιλόζωοι έμαθαν ότι πρόκειται να τουφεκιστούν 50 σκυλιά σε καταφύγιο της χώρας τους. Έτσι αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να τα σώσουν. Η δουλειά που έχουν κάνει όλους αυτούς τους μήνες είναι τεράστια καθώς έχουν σώσει πολλά ζώα από θάνατο. Στο καταφύγιο που έχουν δημιουργήσει στο Bacolod φιλοξενούνται πολλά ζώα που δεν είχαν κανένα μέλλον. Τα περισσότερα καταφύγια δίνουν ελάχιστο χρονικό διάστημα, συχνά μερικές μέρες, στα ζώα για να υιοθετηθούν. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, προχωρούν σε ευθανασία.

Οι άνθρωποι αυτοί αποφάσισαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο να ενημερώσουν τον κόσμο ώστε να μην αγοράζει κατοικίδιο αλλά να υιοθετεί κάποιο που ζει-προσωρινά- σε ένα καταφύγιο. Και να σώσουν όσα περισσότερα μπορούν. Γιατί δυστυχώς, όπως όλοι ξέρουμε, η ζωή ενός ζώου δεν έχει και πολύ μεγάλη αξία για τον άνθρωπο.

Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Malou Perez, PAWSsion Project)

Malou Perez, PAWSsion Project)

Malou Perez, PAWSsion Project)

Φωτογραφία: Pawssion Project Facebook / MANILA BULLETIN

Φωτογραφία: Pawssion Project Facebook / MANILA BULLETIN

Photo from Pawssion Project Facebook / MANILA BULLETIN

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο