Γεμίσαμε ψυχικά άρρωστους: Βρήκαν κουτάβι στην Αρτέμιδα Αττικής που κάποιος προσπάθησε να του κόψει το κεφάλι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας εις βάρος των ζώων συχνά ξεπερνούν κάθε φαντασία. Οι κακοποιήσεις-και μάλιστα φριχτές-είναι σε καθημερινή βάση σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Και δεν μιλάμε για φόλες, δηλητήρια, χτυπήματα από αυτοκίνητα. Αλλά πολύ σκληρά και άρρωστα πράγματα που δείχνουν ότι δίπλα μας ζουν επικίνδυνοι και άρρωστοι άνθρωποι. Που δεν είναι καθόλου λίγοι.

Κάποιοι πιστεύουν ότι φταίει η κρίση για αυτές τις συμπεριφορές. Αυτό είναι λάθος. Πάντα συνέβαιναν αυτά στην Ελλάδα, ακόμα και τότε που πολλοί χαλούσαν μια περιουσία στα μπουζούκια. Απλά δεν τα μαθαίναμε γιατί δεν υπήρχε το ίντερνετ και τα social media. Και δεν είχαν φτάσει και οι φιλόζωοι άνθρωποι στα όριά τους.

Οι κακοποιήσεις έχουν να κάνουν με την Παιδεία και τον Πολιτισμό, δύο πράγματα που δυστυχώς μας λείπουν. Αν βάλεις και την αδιαφορία του Κράτους και την ατιμωρησία των ενόχων, τότε καταλαβαίνουμε πώς η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο νεκροταφείο ζώων.

Μια απίστευτη κακοποίηση συνέβη και αυτές τις μέρες, όταν κάποιοι άνθρωποι εντόπισαν σε άθλια κατάσταση ένα κουταβάκι, το οποίο είχαν πετάξει μαζί με το αδερφάκι του σε μια αυλή, στην Αρτέμιδα Αττικής.

Το ζώο δεν ήταν απλά πεταμένο αλλά είχε μια μεγάλη τομή στο λαιμό που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό κάποιος να επιχείρησε να του κόψει το λαιμό. Και αφού δεν τα κατάφερε, το πέταξε όπου βρήκε μαζί με το αδερφάκι του.

Οι άνθρωποι που το βρήκαν το μετέφεραν αμέσως στο κτηνιατρείο του Αριστοτέλη Χατζηκώστα στη Βραυρώνα https://www.facebook.com/aristotelis.chatzikostas/  για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Εκτός από την τομή που ήταν μεγάλη και του δέρματος αλλά και των μυών, το ζώο ήταν και γεμάτο αμέτρητους ψύλλους, κάτι βέβαια που είναι τίποτα μπροστά στο άλλο. Έτσι έπρεπε να κάνει 30 ράμματα. Το ζώο παραμένει στο κτηνιατρείο καθώς η μόλυνση είναι πολύ μεγάλη και θέλει συνεχή παρακολούθηση.

Μιλώντας με τον κτηνίατρο που παρακολουθεί το ζώο μας ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι είναι από μαχαίρι αλλά το πιθανότερο είναι αυτό γιατί είναι καθαρό το κόψιμο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι να γίνει καλά η παραμονή, η θεραπεία, η τροφή, η αποπαρασίτωση και η αμπούλες θα τα παρέχει αφιλοκερδώς το κτηνιατρείο.

Και τα δυο σκυλάκια θα δοθούν για υιοθεσία.

Δείτε τι έγραψε για το περιστατικό το κτηνιατρείο στη σελίδα του στο Facebook:

“Δύσκολα ξεκίνησε η ζωή για εσένα μικρούλη μου. Κάποιος προσπάθησε να σου κόψει τον λαιμό (?) κι αφού δεν τα κατάφερε, σε πέταξε σε μια αυλή. Ευτυχώς οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι και σε έφεραν σε μένα. 20 ράμματα μετά και κατά 50 ψύλλους ελαφρύτερος έχεις μια αισιοδοξία…”

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Δεν σε γουστάρω αλλά αφού κερνάς…

Δημοσιεύτηκε από ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ στις Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο