Συνέλαβαν γυναίκα που άφηνε χωρίς λόγο τα ζώα της να πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αμέτρητα περιστατικά κακοποίησης ζώων συμβαίνουν καθημερινά σε όλες τις χώρες. Μόνο που υπάρχει μια διαφορά. Εκεί όσοι κάνουν κάτι τέτοιο συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Εδώ πόσους έχετε δει να τιμωρούνται για κακοποίηση ζώου;

Ο λόγος που εδώ συμβαίνει αυτό είναι από τη μία γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν επώνυμα γιατί λίγο πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους και από την άλλη γιατί το Κράτος και η Αστυνομία δεν κάνουν τίποτα. Εδώ υπάρχουν αστυνομικά τμήματα που δεν πάνε στα περιστατικά είτε γιατί δεν θέλουν είτε γιατί δεν ξέρουν ότι είναι οι αρμόδιοι. Τι να λέμε τώρα…

Στη μακρινή μας Αυστραλία, στην πόλη Κερνς, μια γυναίκα, η Tammy-Ley Chong, καταδικάστηκε σε 240 ώρες κοινωνικής εργασίας επειδή άφηνε να αργοπεθαίνουν τα 3 σκυλιά της από ασιτία και αρρώστιες.

Η φιλοζωική οργάνωση RSPCA μετά από καταγγελίες πήγε στο σπίτι της Ley Chong και είδε τα σκυλιά της σε άθλια κατάσταση. Εκτός από υποσιτισμένα και άρρωστα, ήταν δεμένα και με κοντές αλυσίδες μέσα σε κλουβιά ώστε να μην μπορούν να κουνηθούν. Και φυσικά τα απομάκρυνε από εκεί.

Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη ανέφερε ότι είχε αρνηθεί τροφές από κάποιον επιθεωρητή κατοικίδιων (ναι, εκεί υπάρχουν και αυτοί) που της τις έδινε. Και απλά άφηνε τα ζώα να αργοπεθαίνουν.

Πηγή: Mirror

Διαβάστε επίσης

3 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο