Έσωσαν το σκύλο που είχαν αλυσοδέσει μόνιμα σε κουφάλα δέντρου για να φυλάει πρόβατα στην Κεφαλονιά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το τι τρόπους βρίσκουν οι άνθρωποι για να εκμεταλλεύονται τα ζώα είναι κάτι που ποτέ δεν θα σταματήσει να μας σοκάρει. Η εκμετάλλευση ενός ζωντανού πλάσματος που συναισθάνεται σημαίνει κακοποίηση. Κάποιες φορές μάλιστα ο τρόπος κακοποίησης ξεπερνάει τη φαντασία.

Μια τέτοια “ευφάνταστη”, θα λέγαμε, κακοποίηση συνέβαινε και στο νησί της Κεφαλονιάς, όπου ένας συνάνθρωπός μας θεώρησε καλό να βάλει και να δέσει το σκυλάκο του μέσα σε μια κουφάλα δέντρου, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα βαρελόσκυλα για να φυλάει τα πρόβατά του.

Ο δύστυχος σκύλος δέθηκε σε μια κουφάλα ελιάς στον επαρχιακό δρόμο από την Πλαγιά Ερίσσου προς την παραλία Κακογιλού. Όσο για φαγητό και νερό, απλά δείτε τα μπολάκια του στις πιο κάτω φωτογραφίες.

Κάποιοι σοκαρισμένοι επισκέπτες του νησιού, βλέποντας το ζώο σε αυτή την κατάσταση, ενημέρωσαν την αστυνομία Σάμης και το Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς “ΝΤΟΡΙΣ”, https://www.facebook.com/groups/155452627886216/

Ο σύλλογος κατέθεσε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη, ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι αγαπούσε το σκύλο του.

Το σκυλάκι πλέον βρίσκεται ασφαλές στο καταφύγιο και στα χέρια των εθελοντών του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς “ΝΤΟΡΙΣ”, οι οποίοι θα το πάνε σε κτηνίατρο για να ελέγξουν την υγεία του.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου και της Maria Marina Machado:

Όλοι γνωρίζαμε για τα βαρελόσκυλα…..

αυτές τις μέρες όμως μάθαμε ότι υπάρχουν και τα ..κουφαλόσκυλα!!!!!!

..δαιμόνιος πατριώτης μας βρήκε πατέντα για να προστατεύσει τα ..πρόβατά του ..έβαλε το σκύλο του να τα ..αστυνομεύει σε μια …κουφάλα ελιάς!!! στον επαρχιακό δρόμο από την Πλαγιά Ερίσσου προς την παραλία Κακογιλού!!!!!!

επισκέπτες του νησιού μας αλλά και ντόπιοι, που αντίκρισαν τη σκληρή κακοποίηση του σκύλου, ενημέρωσαν το Σύλλογό μας και το Α. Τ. Σάμης δίνοντάς μας τη θέση του…

με συντονισμένη επιχείρηση, με τον διοικητή του τμήματος και έναν άνδρα ακόμη, φθάσαμε στο σημείο που μας υποδείχθηκε και αντικρίσαμε αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες και το βίντεο..

προσέξτε την τρύπα πάνω από την τρύπα -σπίτι του ζώου, από όπου τα νερά της βροχής κελαρυστά και ολόφρεσκα τον έπλεναν αφού όλα κατέληγαν στην από κάτω τρύπα. Δείτε το μπολ του νερού του αλλά και το δοχείο που το ανεφοδίαζε. Μοιάζει με βενζίνη από την πρασινάδα και όχι με νερό. Και φυσικά το σκεύος που σιτιζόταν το ζώο…

τώρα για τις ανάγκες του…ας είναι καλά η ..φύση ..άπλετος χώρος γύρω του ..μέχρι εκεί που φυσικά επιτρέπει η μόνιμη αλυσόδεση του κρατούμενου!!!

ο ιδιοκτήτης του μάλιστα ισχυρίστηκε με πάθος ότι το σκύλο του όχι μόνο τον αγαπάει αλλά τον λατρεύει!!!!

συμφωνήσαμε βέβαια αφού αυτό είναι ολοφάνερο!!!

Καταθέσαμε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη και ζητήσαμε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και ποινές που ορίζονται με σαφήνεια στο 4039..

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Διοικητή και τους άνδρες του Α. Τ. Σάμης για την αμεσότητα της επέμβασής τους!!

το σκυλί είναι ασφαλές στο καταφύγιό μας..αναπτερώθηκε αμέσως το ηθικό του, τρώει πολύ, πίνει άφθονο νερό και προσαρμόστηκε αμέσως…αύριο θα τον πάμε για εξετάσεις, γενικό τσεκ στην υγεία του και να δούμε το πίσω δεξιά πόδι του αφού φαίνεται ότι μάλλον έχει χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο..

Δημοσιεύτηκε από Maria Marina Machado στις Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο