Αστυνομικός (εκτός υπηρεσίας), ο Ιωακείμ Κώστας, έκανε τα πάντα για να σώσει μια ηλικιωμένη και το σκύλο της από φλεγόμενο διαμέρισμα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν είναι λίγες οι φορές που Αστυνομικοί – εκτός υπηρεσίας – έχουν ξεχωρίσει με τις πράξεις τους και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον τους για τους συνανθρώπους τους.

Αυτή τη φορά ο λόγος για τον Αστυφύλακα Ιωακείμ Κώστα.

Όλα συνέβησαν πριν λίγες ημέρες επί της οδού Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη.

Ο κ. Κώστας βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και επέστρεφε στο σπίτι του, όταν άκουσε μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια.

Αμέσως έδειξε ενδιαφέρον και διαπίστωσε ότι στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, μια κυρία μεγάλης ηλικίας βρισκόταν στο μπαλκόνι φωνάζοντας βοήθεια.

Έντονοι καπνοί έβγαιναν από το σπίτι της, λόγω φωτιάς. Της ζήτησε να του ανοίξει, ωστόσο η ίδια αδυνατούσε γιατί δεν έβλεπε από τους καπνούς.

Το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στη συνέχεια το 100 και κατόπιν χτύπησε όλα τα κουδούνια ενοίκων μέχρι που τελικά του απάντησαν.

Ο κ. Κώστας τους ενημέρωσε ότι είχε πιάσει φωτιά στον τρίτο όροφο εξηγώντας τους ότι πρέπει να κατέβουν από τις σκάλες αμέσως.

Αφού του άνοιξαν, μαζί με έναν ακόμα περαστικός, ανέβηκαν στον τρίτο και βρήκαν την πόρτα ενός διαμερίσματος ανοιχτή και έντονους καπνούς.

Άρπαξαν έναν πυροσβεστήρα από τις σκάλες και ξεκίνησαν να ρίχνουν προς την πόρτα, προκειμένου να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν την παγιδευμένη γυναίκα.

Αφού κατάφεραν να την βγάλουν έξω από το διαμέρισμά της, στη συνέχεια απεγκλώβισαν και το σκυλί της.

Ο καπνός είχε γίνει ακόμα πιο έντονος και η πρόσβαση στον τέταρτο και πέμπτο όροφο ήταν πλέον αδύνατη.

Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο και ανέλαβε την κατάσβεση.

Ο Αστυφύλακας Ιωακείμ Κώστας, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του της Άμεσης Δράσης που προσέτρεξαν στο σημείο, συνέχισαν να χτυπάνε πόρτες στους ορόφους που είχαν πρόσβαση, προκειμένου να μεταφέρουν με ασφάλεια όλους τους ενοίκους έξω.

Η φωτιά κατασβέστηκε έγκαιρα χωρίς απώλειες και χάρη στη συνεργασία όλων χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Πηγή: http://policenet.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο