petpet.newsΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑΠέθανε ο γλυκός Ούσκο, το ανάπηρο αρκουδάκι του Αρκτούρου, που έγινε ντοκιμαντέρ στο BBC

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Πέθανε ο γλυκός Ούσκο, το ανάπηρο αρκουδάκι του Αρκτούρου, που έγινε ντοκιμαντέρ στο BBC

Ήταν η πρώτη αρκούδα στον κόσμο που χρησιμοποιούσε για πιο πολλά από τέσσερα χρόνια αναπηρικό αμαξίδιο

Ο γλυκύτατος αρκουδάκος Ούσκο ήταν η πρώτη αρκούδα στον κόσμο που χρησιμοποιούσε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια αναπηρικό αμαξίδιο, επειδή είχε σπασμένη σπονδυλική στήλη και δεν μπορούσε να περπατήσει κανονικά.

Ο Ούσκο είχε βρεθεί τραυματισμένος σε δάσος. Τον περιέθαλψε ο Αρκτούρος και τον βοήθησε να ζήσει με τη βοήθεια ενός αναπηρικού καροτσιού που του έφτιαξε. Σε ένα πρωτοποριακό, σε παγκόσμιο επίπεδο, εγχείρημα, ο «Αρκτούρος», σε συνεργασία με τον Βασίλη Τζιγκούρα, ο οποίος φτιάχνει αμαξίδια κυρίως για σκυλιά, σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ειδικό αμαξίδιο υποστήριξης για το τραυματισμένο αρκουδάκι.

Όμως πριν από λίγες μέρες, στις 25 Νοεμβρίου, ο αρκούδος που είχε συγκινήσει όλον τον κόσμο και είχε γίνει ντοκιμαντέρ και στο BBC, έχασε τη μάχη για τη ζωή, αφού διαγνώσθηκε με νεφρική ανεπάρκεια. Και δυστυχώς η υγεία του επιδεινώθηκε ξαφνικά.

“Η νεφρική ανεπάρκεια δεν είχε σχέση με την αναπηρία του Ούσκο, που κατέληξε στις 25 Νοεμβρίου”, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του “Αρκτούρου”, Πάνος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι παρά την αναπηρία στα πίσω πόδια του, το ηλικίας περίπου πέντε χρόνων αρκουδάκι, επιδείκνυε τεράστια θέληση για ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, “ο Ούσκο γνώρισε από πολύ μικρός το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων, αφού σκότωσαν τη μητέρα του και τον εγκατέλειψαν τραυματισμένο, μόνο του στο δάσος”. Ήρθε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015 για να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε ότι είχε σπασμένη σπονδυλική στήλη και πως δεν θα μπορέσει ποτέ να περπατήσει κανονικά.

Αν και οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του, οι φροντιστές και οι κτηνίατροι του Ούσκο διέκριναν σε αυτόν μια απίστευτη δύναμη και τρομερή θέληση για ζωή και αποφάσισαν να δοκιμάσουν την εφαρμογή ενός ειδικού αμαξιδίου σχεδιασμένου για εκείνον, ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα. Πράγματι, ο Ούσκο δέχτηκε γρήγορα το αμαξίδιο και προσαρμόστηκε στη νέα του καθημερινότητα, ενώ καθώς μεγάλωνε, χρειάστηκε να αλλάξει τρία διαφορετικά αμαξίδια συνολικά.

Προκειμένου μάλιστα να κινείται ελεύθερα, ο “Αρκτούρος” διαμόρφωσε τον χώρο όπου ζούσε, ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια, κατασκεύασε μια μικρή πισίνα αλλά και διάφορα ειδικά παιχνίδια.

“Κάθε χρόνο, λίγο πριν τις γιορτές, οι φροντιστές τού έδιναν το χριστουγεννιάτικο δώρο, ένα κουτί γεμάτο λιχουδιές τις οποίες απολάμβανε! Δυστυχώς φέτος δεν πρόλαβε να απολαύσει ένα ακόμα…” καταλήγει η ανακοίνωση του “Αρκτούρου”.

SHARE
MORE ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

TOP LINE

Η ομάδα «Empty The Cages» φροντίζει κάθε Κυριακή εθελοντικά τα ζώα του καταφυγίου του Δήμου Αθηναίων
Στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα μείνει τελικά η λύκαινα που βρέθηκε πιασμένη σε κάγκελα πόρτας
Όταν τα σκυλάκια πάνε κομμωτήριο
Άδωνις Γεωργιάδης: “Είναι εντελώς παράλογο να πολεμούν τη φυσική γούνα και να προωθούν την πλαστική”
Δείτε ένα σπάνιο βίντεο όπου μια πεινασμένη γαλάζια φάλαινα καταπίνει ένα άλλο ψάρι
Ξέρετε γιατί οι σκύλοι μυρίζονται στα οπίσθια;
Τα σκυλιά-θεραπείας κάνουν θαύματα. Tους αρέσει όμως αυτή η “δουλειά;”
11 ράτσες σκύλων και τα θέματα υγείας που μπορεί να εμφανίσουν
Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη δίνει συνταγή για φόλα στα αδέσποτα μέσω Facebook
7 απίστευτες προκαταλήψεις για τις γάτες που έχουν σε διάφορα μέρη
Γνωρίστε την απίστευτη σκυλίτσα με την πιο μακριά μουσούδα στον κόσμο
Όσα πρέπει να ξέρετε για τον καρκίνο στις γάτες