Σώθηκε και φιλοξενείται το κουταβάκι που ξυλοκόπησαν παιδιά στο Δροσερό Ξάνθης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πολύ ευχάριστα είναι τα νέα για το ενός μήνα κουταβάκι που ξυλοκόπησαν πριν από μερικές μέρες παιδιά στο Δροσερό Ξάνθης.

Ο μικρός Μόγλης, όπως ονομάστηκε, σώθηκε από έναν περαστικό, που περνώντας από ένα βράδυ από ένα σημείο του Δροσερού της Ξάνθης, είδε παιδιά να χτυπούν με ξύλα το κουτάβι αυτό. Σταμάτησε, έτρεξε και το πήρε. Το ζωάκι παραδόθηκε στους εθελοντές του Συλλόγου “Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης-Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος”,  https://www.facebook.com/adespotoifiloixanthis/

Οι εθελοντές  το ανέλαβαν και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο. Το ζώο τις πρώτες μέρες έτρεμε, είχε νευρολογικά προβλήματα και έκλαιγε από τον πόνο του σε όλο το κορμάκι του.

Όμως μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό, γιατί εκτός από το σοκ και ένα μικρό πρόβλημα στο ποδαράκι του, που δεν είναι σοβαρό, τα κατάφερε. Όπως μάλιστα λένε οι άνθρωποι του Συλλόγου, ο Μόγλης ήταν να ζήσει.

Μετά από το κτηνιατρείο ο σκυλάκος πήγε σε σπίτι φιλοξενίας ώστε να γίνει τελείως καλά και να βρει ένα σπίτι που θα του προσφέρει αγάπη, σιγουριά και ζεστασιά. Το σοκ άλλωστε που πέρασε θέλει ανθρώπους που θα το αγαπούν πολύ.

Τα έξοδα νοσηλείας καλύφτηκαν από το δήμο Ξάνθης. Αυτό που χρειάζεται όμως ο μικρός είναι ειδική τροφή γιατί ακόμα δεν μπορεί να μασήσει καλά αλλά και για να δυναμώσει.

Όποιος θέλει να βοηθήσει ας μιλήσει με τους εθελοντές του Συλλόγου “Αδέσποτων Φίλων Ξάνθης”. Διαβάστε την ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook:   https://www.facebook.com/adespotoifiloixanthis/photos/pcb.1009006829465154/1009006662798504/?type=3&theater

Και για όσους ρωτάνε…όχι τα παιδιά που έκαναν αυτή τη φρικτή πράξη δεν έχουν βρεθεί.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο