20 μέρες σε αυτό το κλουβί είχε αφήσει ο Δήμος Λουτρακίου σκυλίτσα της χωματερής για θεραπεία και πρήστηκαν τα πόδια της

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για το δήμο Λουτρακίου. Και δεν θα είναι ούτε η τελευταία, αν δεν αναλάβει τις ευθύνες του όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα που αργοπεθαίνουν στη χωματερή της περιοχής του, τη διάσημη πλέον Χωματερή Λουτρακίου.

Το πώς είναι μέσα η κατάσταση στη χωματερή αυτή, οι φωτογραφίες που έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί δείχνουν την κατάσταση. Όχι όμως όλη την κατάσταση καθώς μόνο αν κάποιος την επισκεφτεί, θα δει πραγματικά τι συμβαίνει.

Ζώα άρρωστα, ετοιμοθάνατα, παντού νεογέννητα, πεινασμένα και σε άθλια κατάσταση περιφέρονται σαν φαντάσματα. Το μέρος αυτό για το δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη και τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Πέρρα δεν υπάρχει. Δεν δίνουν καμιά σημασία. Οι υποσχέσεις φυσικά είναι πολλές. Χρόνια τώρα τα ίδια και τα ίδια. Λένε μια κουβέντα για να ξεφορτωθούν τους ανθρώπους που τους ζητάνε να κάνουν κάτι και μετά πέρα βρέχει.

Οι εθελοντές για τη χωματερή μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν φτιάξει μια ομάδα που λέγεται Εθελοντές για τα ζώα Χωματερής Λουτρακίου  https://www.facebook.com/ethelontesxwmaterisLoutrakiou/ και προσπαθούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο. Να ταϊσουν όσα περισσότερα ζώα γίνεται, να τα περιθάλψουν, να τα στειρώσουν. Ο δήμος συνεργάζεται με κτηνίατρο, όπου μεταφέρονται τα ζώα εκεί. Αφού φυσικά τα πιάσουν οι εθελοντές, κάτι που είναι, ως γνωστόν, δουλειά του δήμου.

Ας δούμε τώρα ένα παράδειγμα του πόσο νοιάζεται για αυτά τα ζώα, τα ζώα της χωματερής ο δήμος. Πριν από τρεις περίπου εβδομάδες οι εθελοντές κατάφεραν να πιάσουν μια σκυλίτσα που είχε αφροδίσιο. Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο για να ξεκινήσει τη θεραπεία της. Μπήκε λοιπόν σε ένα απίστευτα μικρό συρμάτινο κλουβί, όπου έμεινε για 20 μέρες. Η θεραπεία της γινόταν αλλά το ζώο βασανιζόταν μέσα στο κλουβί-φυλακή. Αποτέλεσμα; Να πρηστούν τα πόδια της και να πάθει αμόκ. Το ζώο δεν μπορούσε ούτε να κουνηθεί.

Και όμως ο δήμος δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την πάει κάπου αλλού να κάνει τη θεραπεία της χωρίς να βασανίζεται. Και για όσους δεν γνωρίζουν, υπάρχει χώρος αποθεραπείας που θα μπορούσε να πάει, όπως πηγαίνουν τα άλλα αδέσποτα της περιοχής. Με μια λεπτομέρεια. Πηγαίνουν εκεί αν δεν είναι από τη χωματερή. Τα ζώα από τη χωματερή για το το δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη και τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Πέρρα είναι σκουπίδια και δεν αξίζουν ούτε ένα κλουβί της προκοπής.

Οι Εθελοντές για τα ζώα Χωματερής Λουτρακίου δεν μπορούσαν να αντέξουν αυτό το βασανιστήριο. Έτσι αποφάσισαν να πάρουν τη σκυλίτσα και να την πάνε σε χώρο επί πληρωμή για να κάνει τη θεραπεία της χωρίς να βασανίζεται.

Όποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά την παραμονή του ζώου εκεί ας επισκεφτεί τη σελίδα τους και ας μιλήσει μαζί τους. Η βοήθεια όλων μας είναι πολύ σημαντική.

Δείτε την ανάρτηση που έκαναν οι εθελοντές της χωματερής για το συγκεκριμένο συμβάν: https://www.facebook.com/ethelontesxwmaterisLoutrakiou/photos/pcb.499574020657504/499571543991085/?type=3&theater

Η σκυλίτσα παρέμενε 20 μέρες σε αυτό το απαράδεκτο κλουβί

Το μέρος που μεταφέρθηκε από τους εθελοντές

Δημοσιεύτηκε από Εθελοντές για τα ζώα Χωματερής Λουτρακίου στις Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Ας πάρουμε μια γεύση τι εστί χωματερή Λουτρακίου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο