petpet.newsΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑΟ Δήμος Μακρακώμης Φθιώτιδας κατέγραψε τα αδέσποτα και έφτιαξε πλήρες και σωστό πρόγραμμα διαχείρισής τους

ΦΙΛΟΖΩΙΑ

Ο Δήμος Μακρακώμης Φθιώτιδας κατέγραψε τα αδέσποτα και έφτιαξε πλήρες και σωστό πρόγραμμα διαχείρισής τους

Στο πλευρό του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Με το Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χαντζή και τον αντιδήμαρχο Πάνο Κοντογεώργο, όπως διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας https://www.facebook.com/Φιλοζωικός-Σύλλογος-Φθιώτιδας-2017-1875420672706421/ συναντήθηκαν στις 27/1/2020 η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα και η αντιπρόεδρος Αγγέλα Μπαρτσιώκα, με θέμα συζήτησης την πολιτική του Δήμου Μακρακώμης στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Αυτό είναι ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε ήταν άριστες καθώς στους λίγους μήνες που λειτουργεί η νέα δημοτική αρχή και ξεκινώντας από σχεδόν μηδενική βάση έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Συγκεκριμένα:

1) Έχουν καταγραφεί με τη βοήθεια και των τοπικών προέδρων όλα τα αδέσποτα του Δήμου που περιλαμβάνει 50 χωριά.

2) Έχει στοιχειοθετηθεί ένα πλήρως οργανωμένο αρχείο με τα ζώα που περισυνελέγησαν και τις κτηνιατρικές πράξεις που ακολούθησαν.

3) Ο Δήμος έχει προϋπολογίσει το ποσό των 31000€ για το τρέχον έτος (περισυλλογή και κτηνιατρική φροντίδα) ενώ με ξεχωριστό ποσό προχωρά στην αγορά τροφών και ταϊστρών.

4) Έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση ταΐστρας σε περιοχή που βρέθηκαν κουτάβια.

Ύστερα από την κατάθεση της δικής μας εμπειρίας στο θέμα των αδέσποτων, ο Δήμαρχος Μακρακώμης δεσμεύτηκε πως :

-Θα δρομολογήσει άμεσα τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου για τις υιοθεσίες αδέσποτων και τη φροντίδα των εγκαταλελειμμένων νεογέννητων κουταβιών, όταν προκύπτει τέτοια ανάγκη.

-Θα προβεί στην εκτύπωση ενημερωτικού φυλλαδίου που θ’ αποστείλει στους δημότες μέσα από το λογαριασμό του νερού, στο οποίο θα τονίζεται η σημασία της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων και της στείρωσης προκειμένου να προληφθεί η δημιουργία νέων αδέσποτων.

-Θα προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση με τους κτηνοτρόφους της περιοχής προκειμένου να στειρώσουν τα τσοπανόσκυλα από τα οποία προέρχεται ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων.

-Τέλος, λάβαμε την υπόσχεση ότι θα προσκληθούμε στο προσεχές μέλλον για την παρουσίαση του μαθήματος φιλοζωίας σε σχολεία του Δήμου.

Ευελπιστούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα προσαρμόσει, θα βελτιώσει και θα πραγματοποιήσει τις προτάσεις μας καθώς είναι εμφανώς αποφασισμένη ν’ ασχοληθεί σοβαρά με το κοινωνικό πλέον ζήτημα των αδέσποτων ζώων αλλά και να φερθεί με τρόπο φιλεύσπλαχνο και πολιτισμένο στα αθώα θύματα της ανθρώπινης ασυνειδησίας.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους!
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας θα προσφέρει την αρωγή του σε ό,τι χρειαστούν.

Το petpet.news εύχεται στον κ. Χαντζή να τα καταφέρει σε αυτό το δύσκολο κομμάτι καθώς η ελληνική κοινωνία δυστυχώς δεν είναι και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε αυτό το θέμα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές. Το ότι έχουν γίνει τα πρώτα βήματα είναι πολύ σημαντικό. Βήματα που μάλλον είναι ο πρώτος Δήμος που έχει κάνει.

Από αριστερά: Ο αντιδήμαρχος Μακρακώμης Πάνος Κοντογεώργος, ο δήμαρχος Μακρακώμης, Γιώργος Χαντζής, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα και η αντιπρόεδρος Αγγέλα Μπαρτσιώκα

SHARE

Περισσότερα

MORE ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

TOP LINE

Ρωσία: Σκύλος ζει 16 χρόνια σε νεκροταφείο, δίπλα στον τάφο των δικών του που πέθαναν σε τροχαίο
Ο δήμος Πάτρας γέμισε τις ταΐστρες με τροφή για τα αδέσποτα
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η σκυλίτσα που πυροβολήθηκε εξ επαφής πριν λίγες μέρες στο Σχηματάρι Βοιωτίας
Μπορούμε να δώσουμε ανθρώπινα παυσίπονα στο κατοικίδιό μας;
3 βασικά που πρέπει να ξέρεις αν έχεις γάτα
Έκκληση για βοήθεια στη γέρικη σκυλίτσα που παράτησαν με σημείωμα ότι είναι άρρωστη και μυρίζει
Και όμως, υπάρχει εξήγηση γιατί οι γάτες τρελαίνονται να ξαπλώνουν στους υπολογιστές μας
5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα σκυλιά Pomeranians
10 ράτσες σκύλων με καταγωγή από τη Μ. Βρετανία
Θέλεις σκυλάκι τσέπης; Δες γιατί δεν πρέπει να πάρεις
Γιαννιτσά: Λύσεις για τα αδέσποτα πρότεινε ο Γιώργος Μαυρίδης – Μαζί του η Μόλυ και η Τσίχλα
Εφαγε για στοίχημα σαύρα-γκέκο και πέθανε σε δέκα μέρες από σαλμονέλα