Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων: Διέσωσαν γατούλη από φρεάτιο που είχε σφηνώσει στο λαιμό του ένα πλαστικό

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια ακόμα πετυχημένη διάσωση είχε η γνωστή ομάδα A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων, όταν κλήθηκε να διασώσει έναν γάτο από φρεάτιο ομβρίων υδάτων με σφηνωμένο πάνω του τμήμα απροσδιορίστου σκεύους στην περιοχή του Μοσχάτου.

Εθελοντής-διασώστης της ομάδας πήγε εκεί, ο οποίος πληροφορήθηκε ότι το ζώο ήταν τρεις μέρες εκεί και έκλαιγε.

Με προσοχή κατέβηκε στο φρεάτιο. Ο γατούλης είχε κουλουριαστεί και βρισκόταν σε στάση άμυνας στο βάθος του φρεατίου ακίνητος και κολλημένος στον τοίχο, στρεσαρισμένος και παγωμένος από το φόβο. Ένα κομμάτι πλαστικής συσκευασίας είχε σφηνώσει στο λαιμό του και το μπροστινό του πόδι είχε επίσης περάσει μέσα από το πλαστικό γεγονός, το οποίο δυσχέραινε τις κινήσεις του και είχε προκαλέσει προφανή τραυματισμό καθώς διαφαινόταν αιμορραγία. Με προσοχή ο διασώστης σύρθηκε προς το μέρος του, τον πλησίασε και τον ασφάλισε με τη χρήση απόχης.

Ο γατούλης μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κτηνιατρικό κέντρο όπου του αφαιρέθηκε το πλαστικό και έλαβε όλη την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας: https://www.facebook.com/760318860970351/photos/pcb.1057580271244207/1057578431244391/?type=3&theater

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο