Παλεύει για τη ζωή της η αδέσποτη σκυλίτσα που πυροβολήθηκε εξ’ επαφής στο Σχηματάρι Βοιωτίας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Παλεύει για τη ζωή της η αδέσποτη σκυλίτσα Λίζα, η οποία πυροβολήθηκε, εκεί που καθόταν, εξ επαφής από κάποιον με καραμπίνα. Το συμβάν έγινε αυτές τις μέρες στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Το ζώο ήταν γνωστό σε όλους και πολύ φιλικό. Κάθε μέρα συνόδευε τους μαθητές στο σχολείο τους. Είχε εμβολιαστεί, στειρωθεί και τσιπαριστεί με το πρόγραμμα του Δήμου Τανάγρας.

Ο δράστης πλησίασε με το αυτοκίνητό του τη σκυλίτσα που καθόταν αμέριμνη, έβγαλε την καραμπίνα και την πυροβόλησε. Στο περιστατικό υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία που τον συνέλαβε. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος. Αναμένεται η δικάσιμος.

Δυστυχώς τα τελευταία νέα για την υγεία της σκυλίτσας δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς δίνει στην κυριολεξία μάχη για τη ζωή της. Το χειρουργείο ήταν πολλές ώρες και δύσκολο. Η σφαίρα στο πέρασμά της έχει διαλύσει τα περισσότερα όργανα, αφού πέρασε το στομάχι από τη μία πλευρά στην άλλη, έκοψε το έντερο, το πάγκρεας και κατέληξε στο παχύ έντερο.

Στο πέρασμά της άφησε τρύπες και καμένους ιστούς. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες και κρίνουν την κατάσταση εξαιρετικά κρίσιμη! Χρειάστηκε να γίνει μετάγγιση αίματος (450ml) από άλλο σκύλο αιμοδότη λόγω μεγάλης απώλειας αίματος. Από την κοιλιακή κοιλότητα αφαίρεσαν 1 λίτρο αίματος μέσω αναρρόφησης.

Ας στείλουμε όλοι τη θετική μας ενέργεια στο ζωάκι που το μόνο έγκλημα που έκανε ήταν να προσπαθεί να ζήσει στους δρόμους και ανάμεσα σε τόσους επικίνδυνους και διαταραγμένους ανθρώπους. 

Το συμβάν έκανε γνωστό η κ. Μαρία Βαζούρα, η οποία ενημερώνει και για την κατάσταση του ζώουhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=1048152035570658&set=pcb.1048152545570607&type=3&theater

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο