Ίδρυση του Κόμματος για τα Ζώα- Μια ιστορική ημέρα για την ελληνική φιλοζωία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ίδρυση του Κόμματος για τα Ζώα: Μια ιστορική ημέρα για την ελληνική φιλοζωία

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, μια ομάδα φιλόζωων κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο τις υπογραφές υποστήριξης μερικών εκατοντάδων πολιτών και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να ιδρυθεί και στην Ελλάδα κόμμα της Πολιτικής Φιλοζωίας.

Ως εκπρόσωποι του νέου Κόμματος για τα Ζώα υπέγραψαν οι: Χριστίνα Παπή, Γκιζέλα Μαγκλή (Gizela Magli) και Μαρία-Αστραδενή Σκούρτα (Maria Santorini).

Μετά από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Γαλλία την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, τη Δανία και την Ιρλανδία, η Ελλάδα γίνεται έτσι το 13ο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποκτά Κόμμα για τα Ζώα.

«Οι Έλληνες φιλόζωοι έχουμε πια το κόμμα μας. Κάθε επιτυχία του θα αντανακλάται σε ολόκληρο το ευρύ κίνημα της φιλοζωίας, της φυτοφαγίας, της απελευθέρωσης των ζώων, του οικολογικού μετασχηματισμού. Από τη μεριά μας, έχουμε χρέος να είμαστε πάντοτε ανοικτοί, ενωτικοί, δημιουργικοί, συνθετικοί και προσηλωμένοι στους στόχους ολόκληρου του κινήματος. Να τιμούμε την εμπιστοσύνη και την αγάπη όσων μας ακολουθούν, όσων μας παρατηρούν, όσων ακούνε καλοπροαίρετα το μήνυμά μας. Αλλά, πάνω από όλα, θα είμαστε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, και ιδίως όλων των μη-ανθρώπινων ζώων» δήλωσε η Χριστίνα Παπή, μέλος του προσωρινού Συντονιστικού του Κόμματος για τα Ζώα.

http://www.animalpolitics.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο