Μυτιλήνη: Απαλλάχθηκε ο γιατρός που το καλοκαίρι πάτησε με το αυτοκίνητο και άφησε ανάπηρο αδέσποτο σκύλο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όλοι θυμόμαστε το απάνθρωπο περιστατικό που έλαβε χώρα στις 16 Ιουνίου 2019 στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Μυτιλήνης, όταν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο πέρασε πάνω, βλέποντας φυσικά τι κάνει, από έναν αδέσποτο σκυλάκο που έπαιζε αμέριμνος στο δρόμο.

Το σκυλί σφηνώθηκε κάτω από το αμάξι που συνέχισε κινείται και να το παρασέρνει, μέχρι που περαστικοί σταμάτησαν τον οδηγό περίπου 20-30 μέτρα παρακάτω. Μόνο τότε κατάφερε το ζώο να βγει κάτω από το αμάξι, σέρνοντας τα πίσω πόδια του.

Οι εικόνες που είχαν δώσει στη δημοσιότητα τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης “Η Κιβωτός Μυτιλήνης” από κάμερες ασφαλείας καταστήματος έδειχναν τον οδηγό, γνωστό γιατρό της πόλης με τα αρχικά Κ.Ν. να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και να παρασέρνει με το αυτοκίνητό το σκυλάκο που έπαιζε με άλλο σκυλί στο κέντρο του δρόμου.

Ο Πασχάλης (αυτό είναι το όνομα του ζώου, αρσενικό 6 ετών, 20 κιλά) έφερε κατάγματα στη λεκάνη και στο ιερό οστό, είχε ακράτεια ούρων και παράλυση πίσω άκρων.

“Η Κιβωτός της Μυτιλήνης” λίγο καιρό μετά ανέφερε: Μετά από σειρά επαφών με εξειδικευμένους ορθοπεδικούς κτηνιάτρους, τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όσο και στην Αθήνα, η γνωμάτευση είναι ότι η κατάσταση του Πασχάλη δεν πρόκειται να βελτιωθεί – ο σκυλάκος κατά 99% θα παραμείνει ανάπηρος…Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες προμήθειας ειδικού αμαξιδίου για να μπορεί να κινείται, και ο Πασχάλης θα υιοθετηθεί στη Μυτιλήνη, για να έχει μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή και την αγάπη που του αξίζει. Και έτσι ο Πασχάλης έμεινε για πάντα ανάπηρος.

Τι συνέβη με το δράστη;

Την περασμένη εβδομάδα, η ποινική δικογραφία της υπόθεσης του ανάπηρου πλέον «Πασχάλη» τέθηκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Μυτιλήνης. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους νόμους μας, για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον κάποιου για κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώου, πρέπει να υπάρχει δόλος (πρόθεση). Και η περίπτωση του Πασχάλη δεν ενέχει δόλο. Και ας φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο https://www.facebook.com/watch/?v=333385877553111 ότι υπήρχε δόλος σε όλο αυτό. Τόσο αξιολογούν στη χώρα μας τη ζωή ενός σκύλου.  

Για την ιστορία: Στον οδηγό που άφησε ανάπηρο τον «Πασχάλη» έχει επιβληθεί μόνο ένα διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. https://diavgeia.gov.gr/doc/Ω8ΩΘ7ΛΩ-5Ρ8?inline=true&fbclid=IwAR04YBCEpjihH8OO3GCZEbFDt3WseIVwDPukrvFrgfZMvwW5a-D-OZi4usw

Διαβάστε τι γράφει για το περιστατικό ο Ιωσήφ Μποτετζάγια, Προέδρος της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης:

Δημοσιεύτηκε από Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Μυτιλήνη, βίντεο: Οδηγός χτύπησε σκύλο που έπαιζε, τον έσυρε με το αυτοκίνητo, τον σακάτεψε και τον παράτησε

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο