Βρέθηκε σκύλος σε άθλια κατάσταση, δεμένος σε δέντρο στα Πιέρια Όρη- Υπολογίζεται ότι ήταν 15 μέρες εκεί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον η εγκατάλειψη κυνηγόσκυλων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας από τους κυνηγούς. Τα ζώα χαρακτηρίζονται από τους περισσότερους από αυτούς ως “εργαλεία”, καθώς τους βοηθούν στο κυνήγι. Τι γίνεται όμως όταν το εργαλείο παύει να είναι χρήσιμο; Δυστυχώς την ξέρουμε την απάντηση. Τη βλέπουμε καθημερινά.

Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων έρχονται πραγματικά σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με κυνηγόσκυλα που έχουν πεταχτεί στα βουνά, που έχουν εγκαταλειφθεί στο πουθενά, έχουν πυροβοληθεί για να πεθάνουν καθώς δεν είναι πια “χρήσιμα”, έχουν κακοποιηθεί.

Η τελευταία μόδα είναι το να βρίσκονται δεμένα στο πουθενά, χωρίς φαγητό και νερό για να πεθάνουν από ασιτία. Αυτή είναι μια απίστευτα απάνθρωπη πρακτική που πολλοί δεν καταλαβαίνουν. Η απάντηση είναι απλή. Ένα δεμένο ζώο δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Έτσι το ξεφορτώνεσαι στα σίγουρα.

Ένα τέτοιο περιστατικό ήταν και αυτό που συνέβη αυτές τις μέρες στο Νομό Πιερίας, και έκανε γνωστό η Xenia Myoglou, από το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Κατερίνης, όταν ένας κάτοικος του χωριού Βρία, κάνοντας πεζοπορία σε μια υπέροχη διαδρομή στα Πιέρια Όρη, έπεσε πάνω σε ένα θλιβερό θέαμα. Στη θέση Μπάρες, στην κυριολεξία στο πουθενά, σε ένα δέντρο ήταν δεμένο με είκοσι πόντους σχοινί νάιλον ένα κυνηγόσκυλο, χωρίς νερό και χωρίς φαγητό. Το σκυλάκι ήταν σκελετωμένο από την πείνα και εξαντλημένο. Περίμενε απλά να πεθάνει. Είχε δεθεί εκεί για να πεθάνει.

Ο πεζοπόρος αμέσως ενημέρωσε το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου και η κινητοποίηση όλων ήταν άμεση. Το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου υπολογίστηκε ότι ήταν δεμένο ίσως και πάνω από 15 μέρες. Το δε σχοινί, λόγω των προσπαθειών του να φύγει, είχε εισχωρήσει μέσα στο λαιμό του. Δεν γνωρίζουμε αν υπεύθυνος για αυτό το απάνθρωπο περιστατικό είναι κυνηγός, καθώς ο δράστης δεν έχει ακόμα βρεθεί. Δυστυχώς πληροφορίες κάνουν λόγο ότι όντως είναι κυνηγός.

Δείτε την ανάρτηση της Xenia Myoglou:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2689881551241787&set=pcb.2689876257908983&type=3&theater

   

 

 

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο