petpet.newsΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑΚύπρος, Νεκροταφείο Μενεού: Αναζητούν αυτόν που έκοψε τα δυο πόδια και έβγαλε το μάτι σε μια έγκυο γατούλα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος, Νεκροταφείο Μενεού: Αναζητούν αυτόν που έκοψε τα δυο πόδια και έβγαλε το μάτι σε μια έγκυο γατούλα

Υπογράψτε μέσα στο κείμενο το διαδικτυακό ψήφισμα να πιέσουμε τους υπεύθυνους να το ερευνήσουν

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες στη Κύπρο, στο νεκροταφείο του Μενεού, στο δήμο Δρομολαξιάς- Μενεού, μέρος που βρίσκεται κοντά στη λάρνακα, όπου δείχνει την αδιανόητη αγριότητα που μπορεί να δείξει ο άνθρωπος προς τα ζώα. Που ενοχλείται και μόνο από την ύπαρξή τους.

Οι κακοποιήσεις στη χώρα μας αλλά και στην Κύπρο, όπου συνέβη το περιστατικό, είναι καθημερινές. Οι φιλόζωοι δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν κακοποιημένα ζώα και να κάνουν καταγγελίες. Οι οποίες σχεδόν πάντα είναι κατά αγνώστων και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ο κόσμος δυστυχώς γνωρίζει συνήθως τους δράστες αλλά δεν μιλάει. Δεν θέλει να μπλέξει. Αυτή είναι η χαρακτηριστική φράση: “Πού να μπλέκω τώρα;”

Τι κάνουν οι Αρχές; Την απάντηση όλοι την ξέρουμε.

Στο νεκροταφείο του Μενεού ζουν κάποιες γατούλες που φροντίζονται από φιλόζωους πολίτες. Γατάκια φιλικά που δεν έχουν πειράξει κανέναν. Όμως, όπως γίνεται συνήθως, κάποιοι δεν τα θέλουν. Εθελόντρια πηγαίνοντας αυτές τις μέρες να τα φροντίσει συνάντησε ένα φριχτό θέαμα. Ένα από τα γατάκια ήταν χωρίς μάτι και με κομμένα τα πίσω ποδαράκια-πιθανόν από φτυάρι. Η γατούλα ήταν έγκυος. Φυσικά το σοκ ήταν μεγάλο. Κάποιος επικίνδυνος, φημολογείται ότι είναι γυναίκα, της έβγαλε το μάτι και της έκοψε τα πίσω ποδαράκια.

Το γατάκι ήταν μέσα στα αίματα, σε θάμνους και γεμάτο αγκάθια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που υπάρχουν υπόνοιες για άτομα γνωστά για την κακοποιητική τους δράση, στο κοιμητήριο του Μενεού, η αστυνομία δεν προβαίνει σε σοβαρή έρευνα, ώστε να αντλήσει τις μαρτυρίες και τις αποδείξεις που χρειάζονται για να καταδικαστούν.

Επίσης, το Δημαρχείο Δρομολαξιάς – Μενεού, παρά το ότι γνωρίζει ότι σε Δημόσιους Χώρους, στη δική τους κοινότητα γίνονται βασανισμοί και σκοτωμοί ζώων δεν έχει κάνει το παραμικρό για να τους αποτρέψει και να συλάβει τους δράστες.

Αυτός που έκανε τέτοιο έγκλημα θα πρέπει να πληρώσει. Η αστυνομία, ενώ υπάρχουν υπόνοιες, θα πρέπει να το ερευνήσει.

Το απίστευτα κακοποιημένο γατάκι είναι βρίσκεται προσωρινά σε σπίτι. Γέννησε μάλιστα. Το τι θα γίνει στο μέλλον είναι άγνωστο καθώς δεν μπορεί να περπατήσει.

Δυστυχώς πριν από λίγο μάθαμε ότι σκότωσαν δυο ακόμα γατάκια στο συγκεκριμένο κοιμητήριο.

Σας παρακαλούμε όλους. Έχει δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό ψήφισμα για να ερευνήσουν οι Αρχές το συμβάν και να δικαιωθεί το ζωάκι. Ένα λεπτό θα σας πάρει να υπογράψετε.

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/arhigos_tis_astynomias_enosi_dimon_ktiniatrikes_yp_dikaiosyni_gia_tin_egkyo_gatoyla_toy_meneoy_stin_kypro/?feKdljb&fbogname=Katerina&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-951356-dikaiosyni_gia_tin_egkyo_gatoyla_toy_meneoy_stin_kypro&utm_term=ZuoWob%2Bel&fbclid=IwAR3WFBkbSHcKgs6b1pa1-xfy4UZjH6WDdbYH89DegcpNdatJqztmg4vfL2E

 

 

SHARE
MORE ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

TOP LINE

Μπορώ να αφήσω το σκύλο στο αυτοκίνητο με ανοιχτό παράθυρο;
17χρονος από τη Βραζιλία έφτιαξε καταφύγιο και σώζει αδέσποτα και παρατημένα ζώα
Τοξοπλάσµωση, µία παρεξηγηµένη ασθένεια
Έζησε η σκυλίτσα από το Κιλκίς που της έδωσαν φαγητό με καρφί μέσα για να τη σκοτώσουν
Ο γιος του Σουλτάνου του Μπρουνέι ποζάρει αγκαλιά με τίγρεις που έχει ως κατοικίδια
Πρόστιμο 55 χιλιάδων ευρώ σε γυναίκα που είχε 100 σκυλιά στοιβαγμένα σε κλουβιά στο σπίτι της
Μια κουφή κοπέλα από την Κρήτη υιοθέτησε τον Βίκτωρα, έναν σκυλάκο, επίσης κουφό, από τη Θράκη
Τι κάνουν γάτες, σκύλοι, κουνέλια και άλλα ζώα μέσα σε μια εκκλησία στον Καναδά;
Ένας συνταξιούχος από την Αμερική σώζει ζώα από ευθανασία ή κακοποίηση και τους βρίσκει σπίτι
Δείτε την αντίδραση ενός Pitbull όταν ένα μωρό γατάκι προσπαθεί να παίξει μαζί του
Το αγόρι που υιοθέτησε ένα αλπακά από εργοστάσιο παραγωγής κρέατος
Ταχυδρόμος κατασκεύασε ειδική ράμπα για να μπορεί ένα γέρικο σκυλάκι να ανεβαίνει τα σκαλιά του σπιτιού του