Βρέθηκε πριν 1,5 μήνα σκελετωμένος στην Κύπρο – Διασώθηκε και ταξίδεψε αυτές τις μέρες στην Αγγλία για τη νέα του ζωή

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο σκυλάκος με το όνομα Hugo βρέθηκε πριν από ενάμιση μήνα -αρχές Μαρτίου- στα χέρια της 51χρονης φιλόζωης Βρετανίδας Andrea Siddons https://www.facebook.com/andrea.siddons.1 , η οποία έχει τη φιλοζωική οργάνωση Cyprus Dog Rescue στο νησί της Κύπρου.

Ο 18 μηνών Hugo, ένα κοντότριχο πόιντερ, ήταν σε άθλια κατάσταση καθώς ήταν απίστευτα κοκαλιασμένος και άρρωστος. Φοβισμένος και εξαντλημένος ήταν στην κυριολεξία ένα βήμα πριν το θάνατο.

Η Siddons βρισκόταν στον κτηνίατρο όταν έφεραν τον Hugo σε αυτήν την κατάσταση. Μόλις τον είδε, όπως λέει, ξέσπασε σε κλάματα. Δεν το σκέφτηκε καθόλου. Αποφάσισε να τον πάρει και να τον σώσει. Ο σκύλος δεν ζύγιζε ούτε 10 κιλά, κάτι που θα μπορούσε να του καταστρέψει ζωτικά όργανα.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, με την κατάλληλη φροντίδα, ο σκυλάκος κατάφερε να πάρει βάρος και να είναι ένα όμορφο και υγιές ζώο. Η μεταμόρφωσή του  είναι απίστευτη καθώς δεν μοιάζει σε τίποτα με εκείνο το σκυλί που είχε βρεθεί τον Μάρτιο.

Η Siddons προσπάθησε να βρει σπίτι για αυτόν, όπως κάνει με όλα τα ζώα που διασώζει. Οι περισσότερες υιοθεσίες της είναι στη Μεγάλη Βρετανία.

Τα πράγματα όμως αυτόν τον καιρό είναι δύσκολα με τις αεροπορικές πτήσεις. Μετά από πολλές προσπάθειες η Siddons συμφώνησε με την IAG Cargo, θυγατρική της Britsh Airways, και έτσι ο Hugo ταξίδεψε αυτές τις μέρες για Μεγάλη Βρετανία με ένα Boeing 747 cargo, το οποίο μετέφερε νοσοκομειακό υλικό. Η ίδια θα πει: “Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα που νιώθεις για αυτό. Το να βρεθεί ένα σπίτι και να καταφέρουμε να φύγει αυτές τις μέρες. Όσο όμως και αν κουραστήκαμε, άξιζε τον κόπο”.

Andrea Siddons μετακόμισε από τη Μεγάλη Βρετανία στην Κύπρο πριν από 11 χρόνια για να ανοίξει ένα κατάστημα με ρούχα. Το 2011 δημιούργησε την οργάνωση Cyprus Dog Rescue καθώς δεν μπορούσε να αντέξει να βλέπει τόσα πολλά εγκαταλελειμμένα σκυλιά στους δρόμους του νησιού.

Ο πιλότος του αεροπλάνου Paul Walker Northhood, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την οργάνωση Cyprus Dog Rescue και έχει σώσει και αυτός 4 σκυλιά από την Κύπρο.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο