Πέθανε η γέρικη σκυλίτσα που ζούσε χρόνια στην Ιερά Οδό στο Αιγάλεω- Μόνη σε ένα κλουβί του ΔΙΚΕΠΑΖ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτούν όσοι αγαπάνε τα ζώα είναι η υιοθεσία ενός γέρικου ζώου που ζει στο δρόμο ή σε ένα κλουβί καταφυγίου.

Δυστυχώς οι περισσότεροι που θέλουν να υιοθετήσουν κάποιο το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτούν είναι να πάρουν ένα γέρικο. Θέλουν, όπως λένε, ένα μωρό για να το μεγαλώσουν οι ίδιοι. Ένας άλλος λόγος που δεν υιοθετούνται τα γέρικα είναι απίστευτα εγωιστικός, αν το καλοσκεφτούμε. Επειδή θα το έχουμε λίγο καιρό. Και ότι θα πεθάνει σχετικά γρήγορα, κάτι που θα μας στενοχωρήσει. Πόσες φορές το έχουμε ακούσει. Κοιτάμε τον εαυτό μας όμως εκείνη τη στιγμή και αυτό δεν είναι πραγματική φιλοζωία.

Ένα γέρικο ζωάκι έχει μεγάλη ανάγκη για ένα ζεστό σπίτι που θα το αγαπούν. Ένα σπίτι που δεν είχε ποτέ και ένα σπίτι που θα πεθάνει γαλήνια με τους ανθρώπους του δίπλα του. Χωρίς να κρυώνει και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή στο δρόμο. Ο θάνατος στο δρόμο είναι πολύ σκληρός.

Το θέμα σε αυτό είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Καλά είναι τα μικρά, όμορφα και παιχνιδιάρικα. Τα γέρικα όμως τι θα γίνουν;

Η αδέσποτη γέρικη Λίζα είναι ένα από αυτά τα παραδείγματα. Όπως μας πληροφορεί το Σωματείο Φιλόζωων Χαϊδαρίου, η σκυλίτσα ζούσε χρόνια στην Ιερά Οδό έξω από ένα περίπτερο, στο μπαρουτάδικου του Αιγάλεω. Ήταν ήσυχη και καλοκάγαθη και μοίραζε την αγάπη της σε όλους. Αδέσποτη όμως τόσα χρόνια και κανένας δεν έριξε τη ματιά του για να της δώσει ένα σπίτι. Ο περιπτεράς τη φρόντιζε όλα αυτά τα χρόνια. Της είχε ένα στρωματάκι να κοιμάται, τροφή και νερό πάντα.

Η Λίζα όμως γέρασε και δυστυχώς το τελευταίο διάστημα το περίπτερο έκλεισε κάποιες μέρες λόγω κορωνοϊού και έμεινε μόνη της εκεί. Χωρίς παρέα.

Ο άνθρωπός της πήγαινε κάθε πρωί και της έβαζε φαγητό αλλά κάποια στιγμή πριν μια εβδομάδα την έχασε και την αναζήτησε.

Η σκυλίτσα βρέθηκε, κατά παράξενο τρόπο, μακριά από το χώρο της. Και δυστυχώς την περισυνέλεξαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ όπου την έβαλαν σε ένα κλουβί. Ήταν άρρωστη από καρκίνο στο πάγκρεας.

Δεν άντεξε ούτε μια εβδομάδα και πέθανε. Μετά από 12 χρόνια που ζούσε στους δρόμους, πέθανε μόνη της σε ένα παγωμένο κλουβί. Χωρίς κανέναν δίπλα της.

Ας προσπαθήσουμε όλοι να καταλάβουμε πόσο δύσκολη είναι η ζωή ενός αδέσποτου που γέρασε στους δρόμους. Και πόσο άσχημο τέλος θα έχει.

Το προφίλ του Σωματείου Φιλόζωοι Χαλανδρίου  https://www.facebook.com/filozoikosomateiohaidariou/

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο