Γνωρίστε το σπάνιο κουνελάκι χωρίς τρίχες που υιοθετήθηκε και σώθηκε από την ευθανασία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η γραφίστρια Cassandra Hall από τη Βικτόρια της Αυστραλίας είδε κάποια στιγμή τη διαφήμιση που έκανε ένα τοπικό εκτροφείο, το οποίο εξέτρεφε κουνελάκια. Κάτι όμως της προξένησε την προσοχή. Κάτω από ένα από αυτά υπήρχε η λεζάντα “χωρίς τρίχες, δεν πωλείται”.

Η ίδια είχε ένα κουνελάκι σπίτι. Μόλις είδε αυτό το μικρούλι χωρίς καθόλου τρίχες, μίλησε με τον εκτροφέα, ο οποίος της είπε ότι τα κουνελάκια χωρίς τρίχες δεν πωλούνται, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε ευθανασία. Αυτή θα ήταν και η μοίρα του συγκεκριμένου ζώου αν δεν το έπαιρνε κάποιος.

Η Hall όμως δεν ήθελε να γίνει κάτι τέτοιο. Την επόμενη μέρα πήγε στον εκτροφέα και πήρε το κουνελάκι, το οποίο ονόμασε Mr. Bigglesworth.

Στη συνέχεια έβγαλε φωτογραφίες και ζήτησε μέσω των social media τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων που έχουν υιοθετήσει ένα τέτοιο ζώο. Το κουνελάκι ήταν απολύτως καλά στην υγεία του.

Οι φωτογραφίες του μικρού εντυπωσίασαν και έγιναν viral. Πολλά τοπικά κανάλια θέλησαν να μάθουν περισσότερα για αυτό. Έτσι ο Mr. Bigglesworth έγινε διάσημος. 

Σύμφωνα με ανθρώπους που ξέρουν, τα κουνελάκια αυτά πάσχουν από μια σπάνια αρρώστια και μπορεί κάποια στιγμή να βγάλουν τρίχες. Και να ζήσουν κανονικά. Κάποια άλλα όμως δεν ζουν πάνω από 6 μήνες.

Προς το παρόν ο Mr. Bigglesworth είναι υγιέστατος και δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα. Ζει φυσικά αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και απολαμβάνει την αγάπη των άλλων. Κάθε 6 μήνες κάνει μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, ο οποίος ελέγχει την κατάστασή του.

Το δερματάκι του είναι μαλακό σαν μωρού και όταν κάνει κρύο, τρέμει όπως και εμείς.

“Ο Mr Bigglesworth είναι ένα απίστευτο ζωάκι. Πολύ σκανταλιάρικο και ευτυχισμένο. Έχει μάθει και το όνομά του και όταν τον φωνάζεις, έρχεται. Τα κουνελάκια είναι ιδιαίτερα έξυπνα”, θα πει η χαρούμενη μαμά του Cassandra.

Μαζί με την Cassandra, ο κούνελος πηγαίνει σε σχολεία και κάνει παρέα στα παιδάκια. Γίνονται ομιλίες για το παιδικό μπούλινγκ, στις οποίες συμμετέχει. Πριν από λίγους μήνες μαζί με τη μαμά του διοργάνωσαν ένα διαδικτυακό έρανο για τα ζώα που τραυματίστηκαν στις φωτιές της Αυστραλίας.

   

Image credits: mrbigglesworthrabbit

Πηγή: Bored Panda

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο