Γνωρίστε την Bagel, τη γατούλα που φοράει γυαλιά ηλίου λόγω μιας πάθησης των ματιών της

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια από τις πιο δημοφιλείς γατούλες των social media είναι μια πανέμορφη γάτα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, η οποία ακούει στο όνομα Bagel.

Η Bagel ή αλλιώς “η γάτα με τα γυαλιά ηλίου”, όπως την αποκαλούν οι fans της ανήκει στην 50χρονη Karen McGill, η οποία τη λατρεύει. Ο λόγος που η Bagel φοράει γυαλιά ηλίου δεν είναι άλλος από το ότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια των ματιών και χρειάζεται τα γυαλιά για να προστατευτούν τα μάτια της. Γεννήθηκε χωρίς βλεφαρίδες και δεν μπορεί να βγάλει δάκρυα. Η Karen μάλιστα αρκετές φορές τη μέρα χρειάζεται να καθαρίζει τα μάτια της και να της βάζει κολλύριο.

“Η Bagel είναι αξιαγάπητη. Μέσα στο σπίτι δεν φοράει τα γυαλιά αλλά όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού είναι απαραίτητα. Είναι πολύ αγαπησιάρα και ήρεμη. Ο κόσμος όταν τη βλέπει θέλει να τη χαϊδέψει και να φωτογραφηθεί μαζί της. Με ρωτάνε μάλιστα για τα γυαλιά γιατί είναι κάτι σπάνιο. Την Begel, η οποία είναι σήμερα 2 ετών, την υιοθέτησα όταν ήταν μόλις δύο μηνών. Χρειαζόταν κάποιον που να μπορεί και να θέλει να τη βοηθήσει και να την προσέξει. Αν δεν την είχα υιοθετήσει θα είχε οδηγηθεί σε ευθανασία γιατί αυτά τα ζώα δύσκολα βρίσκουν σπίτι. Σήμερα ζει μαζί μου και είναι ευτυχισμένη” λέει περήφανη η Karen.

Η γατούλα ζούσε αρχικά στο καταφύγιο Carson Animal Shelter του Los Angeles, από όπου και υιοθετήθηκε από την Karen. Η Karen μάλιστα ανέφερε ότι η σχέση τους ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά καθώς πέρασε έξω από το κλουβί της, εκείνη την πλησίασε και της άπλωσε το ποδαράκι της.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο