Είναι καλά και ψάχνει σπίτι ο σκυλάκος που ήταν δεμένος με σύρμα από μια ηλικιωμένη σε χωριό των Ιωαννίνων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η ιστορία ενός σκυλάκου, του Leo, από το χωριό Καραδήμα Ιωαννίνων είναι μια ιστορία θλίψης και πολύ πόνου, η οποία δείχνει το πόσο εκτεθειμένα είναι τα ζώα στο δρόμο. Το πόσο μπορεί να κακοποιηθούν και πόσο μπορεί να υποφέρουν στα χέρια επικίνδυνων ή άρρωστων ανθρώπων. Και πόσο απροστάτευτα είναι.

Πριν από μερικούς μήνες μια ηλικιωμένη 90 ετών, κάτοικος του χωριού, και με ψυχολογικά προβλήματα, έδεσε σφιχτά δυο σκύλους με σύρμα, όχι γιατί την ενοχλούσαν αλλά επειδή απλά έτσι ήθελε. Τα ζώα ήταν εγκαταλειμμένα και ζούσαν σαν αδέσποτα. Η ηλικιωμένη τα προσέγγισε με φαγητό και έτσι κατάφερε να τα δέσει. Και όχι απλά δέσιμο αλλά δέσιμο με σύρμα που να μην μπορούν να κουνηθούν.

Τον ένα σκύλο, αυτόν της φωτογραφίας, τον κρατούσε έτσι για καιρό. Τον άλλον τον είχε δέσει στο λαιμό και ευτυχώς, όταν τον ελευθέρωσαν, δεν είχε σοβαρή πληγή και έγινε σχετικά γρήγορα καλά.

Ο Leo, που βλέπετε, ήταν σοβαρά. Η πληγή του τεράστια. Τα κατάφερε όμως και έγινε καλά. Είναι πλέον ένας υπέροχος, μικρόσωμος, ενός έτους, καλοσυνάτος σκυλάκος που ψάχνει σπίτι. Ένα σπίτι που θα του δώσει την αγάπη που του στέρησε η δύσκολη μέχρι τώρα ζωή του.

Τα ζώα από την πρώτη στιγμή ανέλαβε η Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων  https://www.facebook.com/animalactionioannina/.

Οι εθελοντές της οργάνωσης κάνουν έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι, μια οικογένεια, που θα ανοίξει τις πόρτες της για τον υπέροχο Leo. Αν μη τι άλλο το αξίζει μετά από όσα πέρασε.

https://www.facebook.com/watch/?v=231907014613481

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο