Η ομάδα «Empty The Cages» φροντίζει κάθε Κυριακή εθελοντικά τα ζώα του καταφυγίου του Δήμου Αθηναίων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα πολύ σπουδαίο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις αδέσποτα ζωάκια είναι η επίσκεψή σου σε ένα καταφύγιο. Συνήθως όταν σκεφτόμαστε τα αδέσποτα, έχουμε στο μυαλό μας τα ζώα του δρόμου. Όμως υπάρχουν και άλλα ζώα, αυτά των καταφυγίων, που ζουν μόνα τους στα κλουβιά. Και είναι συχνά πολύ λυπημένα.

Ζώα που μπορεί να περάσουν όλη τους τη ζωή τους και να πεθάνουν εκεί μέσα. Ζώα στρεσαρισμένα, συχνά κακοποιημένα, που έχουν ανάγκη μια βόλτα, μια ζεστή αγκαλιά, ένα χάδι. Βόλτα; Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο θέλουν να κάνουν μια βόλτα. Το βλέπουμε στα μάτια τους όταν πάμε εκεί, το βλέπουμε όταν κουνάνε με απίστευτη χαρά και προσμονή την ουρά τους.

Μια ομάδα εθελοντών που βοηθάει τα αδέσποτα κάνει και αυτό. Είναι η ομάδα «Empty The Cages». Οι εθελοντές της πηγαίνουν κάθε Κυριακή στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων, στο Βοτανικό, και φροντίζουν τα ζώα που ζουν εκεί. Τα βγάζουν από το κλουβί, τα πάνε βόλτα, τους μιλάνε, τα παίρνουν πολλές αγκαλιές και τους δίνουν χάδια, όλα αυτά δηλαδή που έχουν ανάγκη.

Εκτός όμως από αυτό περιθάλπουν καθημερινά και αδέσποτα ζώα του δρόμου που είτε πεινάνε είτε χρειάζεται να μεταφερθούν σε κτηνιατρείο. Τα φιλοξενούν στο σπίτι τους, τα προωθούν προς υιοθεσία, προσπαθούν να τους αλλάξουν τη ζωή.

Αν θέλετε και εσείς να προσφέρετε κάτι σε αυτά τα πλάσματα, μπορείτε να μιλήσετε με την ομάδα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να βοηθήσει κάποιος. Είτε πηγαίνοντας και αυτός μαζί τους στο καταφύγιο να δει τα ζώα και να τα πάρει μια αγκαλιά είτε προσφέροντας φαγητό, λουράκια, κουβερτούλες είτε ανοίγοντας το σπίτι του για ένα από αυτά τα ζώα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Τα σκυλάκια τα οποία βρίσκονται στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων είναι όλα φροντισμένα ιατρικά μέσω του Δήμου, εμβολιασμένα, στειρωμένα, έχουν τοποθετημένο microchip, είναι αποπαρασιτωμένα και έχουν κάνει εξετάσεις αίματος.

https://www.facebook.com/emptythecagesathens/

     

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Παναγιώτης 2 Ιανουαρίου, 2021 - 8:48 μμ

Θα ήθελα να μου πείτε που μπορω να σας βρώ για να υοθετίσω ενα σκυλάκι η ενα τηλέφωνο επικοινωνίας,σας ευχαριστώ παναγιώτης.

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 7 Ιανουαρίου, 2021 - 4:33 μμ

Γεια σας. Πού βρίσκεστε και τι σκυλάκι θέλετε; Για να σας φέρω σε επαφή με εθελοντές των φιλοζωικών.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο