Εθελοντές της ΑΝΙΜΑ πήγαν στο Ελληνικό για να σώσουν από τα έργα ζωάκια της άγριας φύσης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για το θέμα του Ελληνικού δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα κάποια εξέλιξη. Μετά από πολλές διαμαρτυρίες και επιστολές προς το δήμο αλλά και τη Lamda Development, που έχει πάρει το χώρο και ξεκινάει τα έργα, τα πράγματα ήταν θετικά. Η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι δεν θα αφήσει στο έλεος τα ζώα και θα τα προστατέψει σε ένα χώρο που δεν θα γίνονται έργα. Θα βάλει και ταΐστρες και ποτίστρες κτλ

Στο παλιό αεροδρόμιο ζουν πάνω από 150 γατούλες, σκυλάκια, χελώνες και άλλα. Μετά όμως από αυτή την υπόσχεση δεν έχει γίνει τίποτα. Οι φιλόζωοι ανησυχούν και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Προσπαθούν να σώσουν όσα μπορούν. Αλλά είναι πάρα πολλά.

Σήμερα εθελοντές της ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής επισκέφτηκαν το χώρο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά για να πάρουν τα άγρια ζώα, με σκοπό να τα επανεντάξουν στη φύση ώστε να γλιτώσουν. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα και τους συγχαίρουμε για αυτό.

“Σήμερα παραλάβαμε τα πρώτα ζώα, χελώνες και σκαντζόχοιρους. Τα μεταφέραμε προσωρινά σε χώρο μας και τα αποπαρασιτώσαμε. Θα επανενταχθούν σύντομα σε κατάλληλους βιοτόπους της Αττικής” ήταν η ενημέρωση που έκαναν.

Γνωρίστε το Σύλλογο Anima, μπείτε στην ιστοσελίδα τους και δείτε το έργο που κάνουν https://www.facebook.com/anima.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο