ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λάρισα: Απίστευτο πρόστιμο 270.000 ευρώ επιβλήθηκε σε συνταξιούχο για θανάτωση κουταβιών

από Μυρτώ Τζώρτζου
Στην εξόφληση ενός εξοντωτικού προστίμου, ύψους 270.000 ευρώ, φαίνεται πως θα υποχρεωθεί τελικά – μετά και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας – ένας συνταξιούχος Λαρισαίος που κατηγορήθηκε για τη θανάτωση 8 νεογέννητων κουταβιών και την κακοποίηση ενός ακόμα κουταβιού σε μια υπόθεση που έγινε γνωστή το 2013 και θεωρείται πρωτοφανής πανελλαδικά, με αφορμή και το ύψος του προστίμου.
Ο συνταξιούχος προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας ζητώντας να ακυρωθεί ή να ρυθμιστεί (σ.σ. να μειωθεί) το πρόστιμο, ασκώντας δηλαδή έφεση σε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας παρουσιάζει πρόσθετο ενδιαφέρον με αφορμή και το γεγονός ότι αφενός απορρίπτει τον ισχυρισμό της παραβίασης της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας για το δυσανάλογο πρόστιμο (σ.σ. 30.000 ευρώ για κάθε ζώο) και αφετέρου θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση του κατηγορουμένου δεν αποτελεί κριτήριο για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου.
Η απόφαση εκτιμάται πως θα αξιοποιηθεί από τις φιλοζωικές οργανώσεις με αφορμή και το ύψος του προστίμου, το οποίο θα κληθεί να εξοφλήσει ο Λαρισαίος, συνταξιούχος, στην περίπτωση που δεν ασκήσει αναίρεση. Επτά χρόνια μετά την αρχική καταγγελία, τον Αύγουστο του 2013, ο συνταξιούχος προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας έστω τη ρύθμιση του εξοντωτικού προστίμου, ενώ η πρόσφατη και εκ νέου καταδικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας ενδεχομένως να λειτουργήσει αποτρεπτικά για παρόμοιες παραβάσεις.
Πηγή: http://kosmoslarissa.gr/(με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα https://www.eleftheria.gr/

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Distinct 23 Ιουλίου, 2020 - 1:09 μμ

Καλά του έκαναν και ελπίζω το πρόστιμο να πληρωθεί μέχρι δεκάρας! 1000 μπράβο στην Αρχή που επέβαλε το πρόστιμο! Εύχομαι και ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει σωστά τη δουλειά της, να μην υποχωρήσει και να μην φανεί ανεκτική στην κακία και την διαστροφή ανθρώπων που σκοτώνουν αθώα πλάσματα.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο