Στα χέρια του Δήμου Αθηναίων ο σκυλάκος που ζούσε μόνιμα σε άθλιες συνθήκες σε ταράτσα στο Βοτανικό

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το να φεύγεις διακοπές και να αφήνεις το σκύλο σου σε μια ταράτσα σε άθλια κατάσταση είναι εγκληματικό και συνιστά φυσικά κακοποίηση. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες στο Βοτανικό, όταν εντοπίστηκε ένα σκυλάκι, το οποίο βρισκόταν δεμένο και εγκαταλειμμένο στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας, στην οδό Καδμείας. Το ζώο ζούσε σε άθλιες συνθήκες κάτω από ζέστη και βροχή. Οι καταγγελίες που γίνονταν για τις συνθήκες διαμονής του ήταν εδώ και ένα χρόνο πολλές. Κανείς όμως από τους υπεύθυνους δεν κινήθηκε για να κάνει κάτι, για να το απελευθερώσει από το μαρτύριό του. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας. Παρόλο που υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία, συχνά οι Αρχές κλείνουν τα μάτια σε τέτοια άθλια περιστατικά κακοποίησης ζώων.
Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είχαν θετική εξέλιξη για το σκυλάκο. Μετά από καταγγελία στην αστυνομία του Theo Smpyrakis https://www.facebook.com/theo.smpyrakis, οποίος ανέφερε ότι ο σκύλος ήταν σε φριχτή κατάσταση, με τα εντόσθιά του να κρέμονται, και με την προσωπική παρέμβαση της Σεραφίνας Αβραμίδου, Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου, υπεύθυνη για τα ζώα στο Δήμο Αθηναίωνhttps://www.facebook.com/serafina.avramidou, το ζώο, το οποίο είναι μεγάλο σε ηλικία και έχει μάλλον πρόβλημα στα πόδια του, παραδόθηκε από την ιδιοκτήτριά του στο δήμο και πήγε στο συμβεβλημένο κτηνίατρο, στη Νίκαια, για περίθαλψη. Στη συνέχεια θα βρει καταφύγιο στο τμήμα Πανίδας του Δήμου Αθηναίων και θα υιοθετηθεί.
Να σημειώσουμε ότι ο Theo Smpyrakis, όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook, έχει πολλές φορές κάνει προσπάθειες με καταγγελίες στην αστυνομία για το συγκεκριμένο ζώο, το οποίο, όπως λέγεται, ζει πολλά χρόνια σε αυτές τις συνθήκες.

Δημοσιεύτηκε από Theo Smpyrakis στις Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

Δημοσιεύτηκε από Theo Smpyrakis στις Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

 

Δημοσιεύτηκε από Theo Smpyrakis στις Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο