Γερμανία: Υποχρεωτική η βόλτα σκύλων δύο φορές την ημέρα από μία ώρα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Δύο φορές την ημέρα, από μία ώρα τουλάχιστον κάθε φορά, θα πρέπει να βγάζουν βόλτα το σκύλο τους οι Γερμανοί, προβλέπει νέο νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Η υπουργός Γεωργίας, Γιούλια Κλέκνερ, αποφάσισε να εισηγηθεί το νέο νόμο βασιζόμενη σε στοιχεία που δείχνουν πως τα 9,4 εκατομμύρια σκυλιά στη χώρα δεν ασκούνται όσο θα έπρεπε. Σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, οι ιδιοκτήτες μάλιστα δεν θα μπορούν να αρκεστούν σε μία γρήγορη βόλτα κοντά στο σπίτι τους, αλλά θα πρέπει η κάθε βόλτα να διαρκεί τουλάχιστον μία ώρα.
Η Κλέκνερ είπε πως οι προτεινόμενοι κανονισμοί βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν πως οι σκύλοι χρειάζονται «αρκετή δραστηριότητα και περιβαλλοντικά ερεθίσματα». Ακόμα, το νομοσχέδιο θα απαγορεύει να μένει μόνος του ο σκύλος στο σπίτι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως και το να είναι αλυσοδεμένος. Επίσης, οι ιδιοκτήτες κουταβιών θα κάνουν υποχρεωτική τη φροντίδα τους καθημερινά για τέσσερις ώρες.
Ο προτεινόμενος νόμος, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί τον επόμενο χρόνο, έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στη Γερμανία. Το κύριο ερώτημα είναι βέβαια πώς θα ελέγχεται η εφαρμογή του.
Σημειώνεται ότι σχεδόν το 1/5 των νοικοκυριών στη Γερμανία έχει τουλάχιστον έναν σκύλο σαν κατοικίδιο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Γεωργίας, οι αρχές σε καθένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια θα είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή του νόμου. Πάντως η υπουργός δέχεται κριτική και ειρωνείες ακόμα και από στελέχη του κόμματος της. Όπως από τη βουλευτή του CDU Σάσκια Λούντβιγκ που, αναφερόμενη στο κύμα καύσωνα που πλήττει την Γερμανία, έγραψε στο Twitter ότι αποκλείεται να βγάλει το σκύλο της για τόση ώρα για βόλτα όταν η θερμοκρασία είναι στους 32 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: Protagon.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο