Λάρισα: Έδεσε με πολύ μικρό λουρί το σκύλο του στα κάγκελα και αυτός πνίγηκε- Μπράβο σε αυτόν που δεν φοβήθηκε και το κατάγγειλε

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να μειωθούν οι κακοποιήσεις ζώων που έχουν γίνει πλέον μάστιγα στη χώρα μας είναι να μιλάμε αν γνωρίζουμε κάτι. Να μην κλείνουμε το στόμα μας. Να μη λέμε “τώρα πού να πάω να μπλέξω” και τα σχετικά. Να μη γινόμαστε συνένοχοι με λίγα λόγια. Γιατί η σιωπή είναι συνενοχή. Θα το λέμε συνέχεια.
Δυστυχώς όμως, όπως βλέπουμε καθημερινά, ελάχιστοι μιλάνε. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι υπόλοιποι κλείνουν τα μάτια σε τέτοια περιστατικά. Και για αυτό ελάχιστοι τιμωρούνται. Για να μην πούμε σχεδόν κανείς. Μια απίστευτη σιωπή σκεπάζει όλα τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων.
Όμως υπάρχουν και αυτοί που δεν φοβούνται και μιλούν. Που καταγγέλλουν όταν δουν κάποιον να φέρεται άσχημα σε ένα ζώο είτε αυτό είναι δεσποζόμενο είτε αδέσποτο. Τα αδέσποτα φυσικά είναι τα πιο αδικημένα πλάσματα καθώς πάνω τους ξεσπάνε η κακία και ο φθόνος που έχουν πολλοί για τα πάντα. Ένας που κακοποιεί ζώο δεν αγαπάει απολύτως τίποτα. Φθονεί τα πάντα.
Στη σελίδα του Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος” Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος” διαβάζουμε ένα περιστατικό που αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε χωριό της Λάρισας. Κάποιος εντελώς ανεύθυνος είχε δέσει το σκύλο του με λουρί 40 πόντων. Και τον άφησε εκεί μόνο του. Το ζώο κάποια στιγμή πέρασε το κάγκελο, δεν μπόρεσε να απελευθερωθεί και… πνίγηκε.
Την εγκληματική αυτή πράξη δεν φοβήθηκε να καταγγείλει ένας γείτονας που είδε το περιστατικό. Κάλεσε την αστυνομία και αυτός που είχε το ζώο οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης (αναστολή) 15 μήνες και να του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000  ευρώ. 
Ο άνθρωπος που κατάγγειλε το περιστατικό αν και απειλήθηκε, αν και νεαρός στην ηλικία, δεν φοβήθηκε. Έκανε αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Μίλησε. Και μπράβο του.
Τα ζώα δεν έχουν φωνή για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Εμείς πρέπει να γίνουμε η φωνή τους.
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Ευγενία Πανοπούλου 5 Οκτωβρίου, 2020 - 2:59 πμ

τι τον ήθελε τον σκύλο το ζώο το όρθιο ;;;;;;; με ενδιαφέρει να μάθω την συνέχεια, αν δηλαδή θα τιμωρηθεί όπως πρέπει , όπως ορίζει ο νόμος…. αν και καμιά τιμωρία δεν συνετίζει αυτούς που έχουν κακία στην καρδιά τους για τα αθώα αυτά πλάσματα….

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο