Κόμμα για τα Ζώα: Η σημερινή μέρα είναι μια πρόσκληση για να αλλάξουμε ως άνθρωποι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Στη χώρα μας το Φεβρουάριο του 2020 γεννήθηκε ένα κόμμα που η ανάγκη για την ύπαρξή του είναι πλέον περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Μιλάμε για το Κόμμα για τα Ζώα, η πρώτη παράταξη πολιτικής φιλοζωίας στην Ελλάδα.
Για τη σημερινή μέρα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων το Κόμμα για τα Ζώα https://www.animalpolitics.gr/ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στα ζώα. Αυτό όμως ακούγεται υποκριτικό στον κόσμο μας. Σήμερα, για να τραφούν οι άνθρωποι, σκοτώνουμε εβδομήντα δισεκατομμύρια ζώα στεριάς το χρόνο (πάνω από ένα τρισεκατομμύριο εάν υπολογίσουμε τα θαλασσινά). Για να παράγουμε ζωοτροφές και για να βρούμε βοσκοτόπια εισβάλλουμε και ισοπεδώνουμε τους βιοτόπους της άγριας ζωής εξαφανίζοντας τα είδη με ρυθμό ταχύτερο εδώ και… 66 εκατομμύρια χρόνια.
Από τη μια, οι σύγχρονοι άνθρωποι συμπονούμε τα ζώα όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία. Η επιστήμη αποδεικνύει πως όλα τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα. Η νομοθετική εξουσία τους αποδίδει δικαιώματα και νομική προστασία.
Την ίδια όμως στιγμή, εξαφανίζουμε ταχύτατα, βάναυσα, μαζικά και συστηματικά τους όρους επιβίωσης των ζώων, της φύσης και εντέλει των ανθρώπων, αρνούμενοι να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε, που τρεφόμαστε, που παράγουμε κ.ο.κ.
Εάν τα ζώα έχουν δικαιώματα, εάν αγαπούμε τη φύση, εάν νιώθουμε κάποια ευθύνη για το μέλλον που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας, οφείλουμε να αλλάξουμε.
Διέξοδος είναι μόνο η φυτοφαγική μετάβαση, η απελευθέρωση των ζώων, ο οικολογικός μετασχηματισμός. Η Ημέρα των Ζώων είτε θα είναι πρόσκληση να πορευτούμε ως κοινωνίες σε αυτόν το δρόμο, είτε δεν είναι τίποτα.   https://www.animalpolitics.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο