Πυροβόλησαν ζαρκάδι στην Παύλιανη Φθιώτιδας- Το ζώο δυστυχώς δεν τα κατάφερε

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μπορεί σήμερα να είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, όμως τα περιστατικά κακοποίησης αλλά και εξόντωσής τους συνεχίζονται κανονικά.
Μια από τις θλιβερές ειδήσεις της ημέρας είναι αυτή που διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας 2017 Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας 2017 και έχει να κάνει με τον πυροβολισμό ενός ζαρκαδιού. Το χτυπημένο ζωάκι εντόπισαν επισκέπτες του χωριού Παύλιανης στη Φθιώτιδα και ειδοποίησαν τους εθελοντές του Συλλόγου. Το δασαρχείο παρέλαβε το ζαρκάδι και το μετέφερε σε κτηνιατρείο της Λαμίας. Η σφαίρα είχε χτυπήσει το πόδι, είχε δημιουργηθεί τρύπα και είχε βγει από την άλλη πλευρά. Στο ζώο χορηγήθηκε άμεσα φαρμακευτική αγωγή και δέθηκε προσωρινά το πόδι.
Δυστυχώς την ώρα που οι εθελοντές κανόνιζαν τη μεταφορά του στην Αθήνα, στην ΑΝΙΜΑ, το ζώο δεν άντεξε και κατέληξε. Είχε χάσει πολύ αίμα.
Μπράβο σε αυτούς που προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα για να το σώσουν. Για αυτόν που το έκανε δεν θα πούμε τίποτα. Το να είσαι άνθρωπος με ενσυναίσθηση είναι, όπως φαίνεται, δύσκολο πράγμα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο