Εθελοντές βρήκαν παράνομο εκτροφείο-κολαστήριο στον Ασπρόπυργο και κατάφεραν να το κλείσουν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα από τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων είναι τα παράνομα εκτροφεία που υπάρχουν σε όλα τα μέρη της χώρας. Και όταν λέμε παράνομο εκτροφείο εννοούμε ένα φριχτό χώρο, χωρίς καμία νομιμότητα, όπου κρυφά εκτρέφονται ράτσες ζώων για πώληση. Οι χώροι αυτοί είναι μια κόλαση για τα ζώα. Ζουν σε άσχημες συνθήκες, όπου τα θηλυκά γεννάνε συνέχεια ζώα. Γεννάνε μέχρι εξαντλήσεως. Πολλά είναι άρρωστα και έτοιμα να πεθάνουν.
Ένα τέτοιο παράνομο εκτροφείο-κολαστήριο υπήρχε στον Ασπρόπυργο, το οποίο χάρη στις ενέργειες των εθελοντών της  AnimAid Animal Rescue έκλεισε.
Η ιστορία, όπως διαβάζουμε στη σελίδα της ομάδας στο Facebook, έχει ως εξής.
Όλα ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου 2020 όπου βάσει μιας πληροφορίας που ήρθε στην ομάδα αλλά και της βοήθειας της αστυνομίας του Ασπροπύργου, το εκτροφείο αυτό, που εντοπίστηκε στην περιοχή Λάκα Καματερό Ασπροπύργου και το είχε γυναίκα, έκλεισε και τελείωσε το μαρτύριο των ζώων. Οι άνθρωποι της AnimAid, όταν βρήκαν το εκτροφείο, δεν το ανακοίνωσαν σε κανέναν και έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες χωρίς να ξέρει κανείς. Και έτσι κατάφεραν και το έκλεισαν.
Τα 17 ταλαιπωρημένα ζώα του εκτροφείου είναι πλέον στα χέρια της ομάδας και  ψάχνουν σπίτι.
Η AnimAid ευχαριστεί θερμά το Α.Τ. Ασπροπύργου για την άμεση επέμβασή του και αξιοποίηση των πληροφοριών, τον κ. Γιώργο Περγαντή για τη βοήθειά του, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που υπερασπίστηκε τα δικαιώματά τους στο δικαστήριο, κύριο Θέμη Τσίγκο, και τέλος την κυρία Μάρθα Πουλτίδου για την αμεσότητα και τη βοήθεια που προσέφερε προσέφερε στην ομάδα για να ξεπεράσουν τις τρικλοποδιές που κάποιοι έβαλαν για να μη λάβει τέλος το μαρτύριο αυτό των ζώων. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ!!!
Οι εθελοντές της A   εδώ και δύο χρόνια έχουν σώσει αμέτρητα ζώα στην περιοχή του Ασπροπύργου. Αν θέλετε να μάθετε για αυτούς, να δείτε το έργο τους και να τους στηρίξετε, μπείτε στη σελίδα τους.
  

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο