Σε μια παραλία της Σαρδηνίας ζουν πάνω από 60 γάτες που τις φροντίζουν και τις αγαπούν- Έχουν γίνει γνωστές σε όλον τον κόσμο(Εικόνες-Φωτό)

από Μυρτώ Τζώρτζου
Στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη έχει μπει εδώ και τρία χρόνια η πόλη Su Pallosu της Δυτικής Σαρδηνίας, η οποία έχει μόλις 6 κατοίκους και δεν διαθέτει ούτε καταστήματα ούτε και ξενοδοχεία. Ο λόγος για τη δημοφιλία της περιοχής είναι η μεγάλη αποικία περίπου 60 γάτων που ζει εκεί και λέγεται πως έχει ηλικία τουλάχιστον ενός αιώνα.
Οι γάτες αυτές ζουν ελεύθερες, κάνουν τις βόλτες τους στην παραλία και κάνουν παρέα στους λιγοστούς κατοίκους. Σύμφωνα μάλιστα με αυτούς τους λίγους κατοίκους η αρχή έγινε όταν ψαράδες μετέφεραν στο νησί τις γάτες για να αντιμετωπίσουν τους αρουραίους.
Σήμερα τη φροντίδα τους έχει αναλάβει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός I Gatti di Su Pallosu http://www.gattisupallosu.org/?lang=it_IT, που προωθεί τον τουρισμό στην περιοχή και προγραμματίζει οργανωμένες εκδρομές και στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης. Οι δυο εθελόντριες που δημιούργησαν τον οργανισμό, Andrea και Irina έχουν στειρώσει και εμβολιάσει τις γάτες, τις οποίες, αν παραστεί ανάγκη, μεταφέρουν στον κτηνίατρο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο