Βρήκαν στη Λάρισα πουλί μπούφο, προστατευόμενο είδος, γεμάτο σκάγια- Βρίσκεται για περίθαλψη στην ΑΝΙΜΑ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το έχουμε δηλώσει από τη αρχή. Είμαστε κατά του κυνηγιού. Τα ζώα έχουν, ακριβώς όπως και εμείς, δικαίωμα στη ζωή. Επίσης αυτόν τον καιρό όλοι είμαστε σε lockdown. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται το κυνήγι. Οι κυνηγοί αντιδρούν σε αυτό και πολλοί από αυτούς παρανομούν.

Το περιστατικό που συνέβη στη Λάρισα συμβαίνει καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε αν είναι έργο κυνηγού, για να είμαστε δίκαιοι. Θα μπορούσε να είναι κάτι που το έκανε οποιοσδήποτε. Τι συμβαίνει σχεδόν καθημερινά; Να πυροβολούν πουλιά και ζώα, τα οποία είναι προστατευόμενα και απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Όλα τα ζώα, όπως είπαμε πιο πάνω, θα έπρεπε να είναι προστατευόμενα.

Ένας λοιπόν Ευρασιατικός μπούφος, προστατευόμενο φυσικά είδος, βρέθηκε πυροβολημένος. Το κορμί του, όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, ήταν γεμάτο σκάκια. Προφανώς κάποιος τον είχε βάλει στόχο. Το πουλί είχε πυροβοληθεί από κοντά. Είχε επίσης κάταγμα στο πόδι και στη φτερούγα.

Αυτό ήταν τυχερό, κάτι που δεν συμβαίνει στα περισσότερα, γιατί μεταφέρθηκε για περίθαλψη στην ΑΝΙΜΑ ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.  

Ο ευρασιατικός μπούφος μπορεί να ζήσει έως και 60 χρόνια σε αιχμαλωσία, αλλά στη φύση τα 20 χρόνια είναι το ανώτατο όριο.

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους που βοηθάνε και σώζουν ζώα. Όχι μόνο με ένα like κάτω από το ποστ αλλά έμπρακτα. Και αυτό σημαίνει είτε οικονομική βοήθεια-ακόμα και λίγα ευρώ είναι πολύ σημαντικά για αυτούς- είτε εθελοντική εργασία. Για να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. https://www.wild-anima.gr/

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Ένα άλλο, πρόσφατο, περιστατικό, που έφτασε στο σταθμό της ΑΝΙΜΑ. Στα χέρια της ΑΝΙΜΑ είναι το μικρό κουνάβι που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο Ηράκλειο Κρήτης (ΦΩΤΟ) – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο