Ωρωπός: Σκυλάκια δεμένα μόνιμα να φυλάνε κότες- Ψάχνουν φιλοξενία ή υιοθεσία να φύγουν από εκεί

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλο ένα περιστατικό με ζώα δεμένα μόνιμα διαβάζουμε, αυτή τη φορά, στη σελίδα της Stegi Adespotis Zois Perama .Τα δεμένα ζώα αποτελούν μια απάνθρωπη πρακτική που γίνεται παντού στη χώρα μας. Ένα βασανιστήριο καθώς κάποιοι χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης τα έχουν “υποχρεώσει” σε έναν αργό θάνατο. Τους έχουν στερήσει όλα τα δικαιώματα στη ζωή.
Το περιστατικό αυτό έχει να κάνει με μια περίπτωση στον Ωρωπό. Πρόκειται για σκυλάκια που είναι δεμένα μόνιμα με ένα μέτρο αλυσίδα για να φυλάνε τις κότες. Κοιμούνται στο χώμα, πίνουν λασπόνερα και περιμένουν ένα χάδι. Αυτοί που τα έχουν, όταν τους γίνονται συστάσεις από τους περαστικούς, λένε τα κλασικά “Δικά μου είναι. Ό,τι θέλω τα κάνω”.
Στις μικρές κοινωνίες γνωρίζουμε καλά πώς είναι τα πράγματα. Κανείς δεν μιλάει γιατί δεν θέλει να μπλέξει. Η αστυνομία και ο δήμος συχνά αδιάφοροι. Είναι όλοι γνωστοί μεταξύ τους άλλωστε.
Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τα ζώα αυτά. Με το να τα φιλοξενήσουμε ή ακόμα καλύτερα να τα υιοθετήσουμε.
Ας τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Μη ζουν έτσι δεμένα. Μην περιμένουμε το Κράτος να κάνει κάτι. Γιατί περνάει ο καιρός και αυτά βασανίζονται.
Όποιος θέλει να ανοίξει το σπίτι του για κάποιο από αυτά, είτε φιλοξενώντας το είτε υιοθετώντας το αν επικοινωνήσει με Stegi Adespotis Zois Perama.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο