Η πλατφόρμα με το όνομα «Ψάχνω να βρω σπίτι και οικογένεια» αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο δεκαήμερο, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί οι φωτογραφίες των πρώτων αδέσποτων που θα «φιλοξενηθούν» στο site και θα αναζητήσουν τη δική τους οικογένεια.

Όπως αναφέρει στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης «με αυτή τη δράση σε συνεννόηση με εκπροσώπους φιλοζωικών εταιριών επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και παράλληλα να μειώσουμε τον αριθμό των αδέσποτων ζώων στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην πλατφόρμα αρχικά θα φιλοξενηθούν τα στοιχεία δώδεκα αδέσποτων. Θα προστεθούν φωτογραφίες και περιγραφή του κάθε ζώου, όπως είναι η ράτσα, το ύψος, το βάρος κτλ.

Υπολογίζεται πως στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται κυκλοφορούν περίπου 150 αδέσποτα σκυλιά. «Ψάχνουμε να βρούμε οικογένειες για τους τετράποδους φίλους μας. Εκτιμώ ότι οι Θεσσαλονικείς θα δείξουν για άλλη μια φορά προθυμία και θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια που κάνουμε», σχολιάζει μεταξύ άλλων στο Makthes.gr ο κ. Δημητριάδης.

Βαγγέλης Στολάκης  Πηγή: https://www.makthes.gr/