H ιδρύτρια του Ολλανδικού Κόμματος για τα Ζώα θα μιλήσει για πρώτη φορά με το ελληνικό κοινό

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μετά από πρόσκληση του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα, η πιο προβεβλημένη διεθνώς εκπρόσωπος της πολιτικής φιλοζωίας, θα επικοινωνήσει για πρώτη φορά με το ελληνικό κοινό.

Η Μαριάν Τίμε (Marianne Thieme) θα μιλήσει με θέμα «Αλλαγή Πολιτικής για τη Σωτηρία του Πλανήτη» την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, στις 8 μ.μ, μέσω You Tube και Facebook. Μετά την εισήγησή της θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

H ομιλήτρια είναι η ιδρυτής (και έως το 2019 ηγέτης και βουλευτής)- του πιο πετυχημένου φιλοζωικού κόμματος της Ευρώπης, του ολλανδικού Κόμματος για τα Ζώα (PvdD), που ιδρύθηκε το 2002.

Από το 2006 το PvdD εκπροσωπείται στη Βουλή. Σήμερα διαθέτει πάνω από ογδόντα αιρετούς σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και στο Ευρωκοινοβούλιο. Την επιτυχία του μιμήθηκαν πολλά φιλοζωικά κόμματα στον κόσμο. Σε χώρες σαν την Πορτογαλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστραλία κ.λπ., τα Κόμματα για τα Ζώα έχουν εκλέξει εκπροσώπους τους σε εθνικά κοινοβούλια, περιφερειακά και τοπικά συμβούλια, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο.

PartyfortheAnimals (@Party4Animals) / Twitter

Στο κίνημα αυτό, την  Ελλάδα εκπροσωπεί το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα, που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και οδεύει προς το πρώτο του συνέδριο, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιανουαρίου 2021 στο Zoom. Όπως μας δήλωσε η εκπρόσωπός του Χριστίνα Παπή, το κίνημα στοχεύει «στην απελεύθερωση των ζώων, στη φυτοφαγική μετάβαση και στον οικολογικό μετασχηματισμό». Το κόμμα λειτουργεί διαδικτυακή πλατφόρμα, που εκτός από την ιστοσελίδα https://www.animalpolitics.gr και τις σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα, περιλαμβάνει και εφαρμογή, το app ANIMAL POLITICS, για iOS και Android! Η εγγραφή στο κόμμα γίνεται μέσω διαδικτύου.

Τη διάλεξη με τη Μαριάν Τίμε οργάνωσε το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα AnimalPolitics.gr, σε συνεργασία με το PvdD και  το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου. Την τεχνική υποστήριξη ανέλαβε ο διαδικτυακός τηλεοπτικός σταθμός oncamera.gr. Εκ μέρους των διοργανωτών, τη Μαριάν Τίμε θα παρουσιάσει η Έλενα Δέδε, δικηγόρος και ιδρύτρια του Dogs’ Voice.

Οι σύνδεσμοι της εκδήλωσης είναι:

https://www.youtube.com/c/OnCameragr
• https://www.facebook.gr/animalpoliticsgr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο