Πέταξαν σαν σκουπίδι κουταβάκι σε ημιθανή κατάσταση και αφού του έκοψαν τα αυτιά- Το μικρό δεν τα κατάφερε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια ακόμα απάνθρωπη πράξη με θύμα ένα μικρό κουταβάκι συνέβη, αυτή τη φορά, σε χωριό της Χαλκιδικής.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η χρονιά που μόλις ήρθε φαίνεται να είναι ίδια-ελπίζουμε όχι χειρότερη-από αυτή που έφυγε. Από την πρώτη μάλιστα μέρα, την Πρωτοχρονιά, ξεκίνησαν οι εγκαταλείψεις και οι κακοποιήσεις των ζώων, σε όλα τα μέρη της χώρας μας.

Οι άνθρωποι των φιλοζωικών αλλά και όλοι οι εθελοντές τρέχουν και δεν φτάνουν με τα περιστατικά. Πυροβολισμοί, φόλες και γενικά όλων των ειδών οι κακοποιήσεις ήδη έγιναν και πάλι καθημερινότητα.

Η είδηση που διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Σωματείου Πολυγύρου, Κιβωτός, Φιλοζωικό Πολιτιστικό & Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αδιανόητη. Όμως δεν είναι. Είναι μια πραγματική, συνειδητή πράξη κάποιου που δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που πρέπει να είναι ο άνθρωπος.

Κάποιος λοιπόν απάνθρωπος πέταξε στο Γεροπλάτανο Χαλκιδικής ένα μικρό κουταβάκι σε ημιθανή κατάσταση. Το πέταξε σαν σκουπίδι. Αφού πρώτα του είχε κόψει τα αυτιά. Συνηθισμένη πρακτική πολλών κτηνοτρόφων. Τους κόβουν τα αυτιά, συνήθως με ψαλίδι, για να τα “μαρκάρουν”. Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Προφανώς του αρρώστησε και είπε να το ξεφορτωθεί.

Οι εθελοντές του σωματείου δυστυχώς δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Το μικρούλι πέθανε πριν προλάβουν να το πάνε σε κτηνίατρο. Ήταν πολύ χάλια.

Το καλό σε αυτό το απάνθρωπο περιστατικό είναι ότι ο δράστης οδηγούσε ασημί αγροτικό και ότι, με τη βοήθεια τεχνικού, θα δουν τις κάμερες.

Το τραγικό είναι ότι όλοι αυτοί ζουν δίπλα μας. Και συχνά γνωρίζουμε τι κάνουν αλλά δεν μιλάμε.

Ελπίζουμε να βρεθεί και να τιμωρηθεί.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο