Ο Βασίλης Τζιγκούρας έφτιαξε αναπηρικό αμαξίδιο για τη σκυλίτσα του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Ζέτας Μακρυπούλια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το όνομα του Βασίλη Τζιγκούρα θα το έχετε σίγουρα ακούσει. Στους ανθρώπους που αγαπάνε και φροντίζουν τα ζώα ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ο άγγελος των τετράποδων πλασμάτων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Ένας άγγελος που τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Να περπατήσουν, να παίξουν και να χαρούν. Ζωάκια που μέχρι πρότινος ήταν καταδικασμένα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Ο Βασίλης φτιάχνει εδώ και πολλά χρόνια αναπηρικά καροτσάκια για αυτά τα πλάσματα. Είναι founder της εταιρείας Plus2feet 2 Feet 2018 που κλείνει περίπου 5 χρόνια ζωής.

Σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 2020 στο Home – JoinRadio και στην Κική Παπαδοπούλου είχε πει:

Η ιστορία με τα αμαξίδια ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015. Περνούσα μια δύσκολη περίοδο τότε. Τα προβλήματα στην παλιά μου δουλειά ως υδραυλικός και κάποια προσωπικά θέματα με έκαναν να κλειστώ στον εαυτό μου. Άρχισα ν’ ασχολούμαι με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα ξεκίνησα να παρακολουθώ βιντεάκια με ζώα. Το μάτι μου έπεσε σε ένα DIY βίντεο από τη Λατινική Αμερική, με έναν τύπο που έφτιαχνε αμαξίδια από σωλήνες υδραυλικού. Τότε, ξεκίνησαν όλα.

Η αρχή δεν ήταν εύκολη. Το πρώτο αμαξίδιο το έφτιαξα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου. Τεχνογνωσία δεν υπήρχε, χρήματα δεν υπήρχαν (την αποζημίωση της απόλυσης από την παλιά μου δουλειά την ξόδεψα σε υλικά, εργαλεία και έρευνα). Υπήρχαν στιγμές που δεν είχα να φάω. Μου έφερνε ένα σουβλάκι η σημερινή μου σύζυγος, στην γκαρσονιέρα που έμενα. Το μέσο μετακίνησής μου ήταν ένα ποδήλατο.”

Ένα από τα αμαξίδια που έφτιαξε ο Βασίλης, όπως βλέπουμε στη σελίδα τoυ στο Facebook είναι και αυτό της Ζάννης. Η Ζάννη είναι η υπέροχη σκυλίτσα του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Ζέτας Μακρυπούλια, την οποία είχαν βρει αδέσποτη. Πριν από μερικά χρόνια, ύστερα από ένα χειρουργείο στη σπονδυλική της στήλη, η σκυλίτσα δεν περπάτησε ξανά. Το αμαξίδιο του Βασίλη της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να χαρεί τη ζωή.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζάννη

O Βασίλης όμως δεν φτιάχνει αμαξίδια μόνο για σκυλάκια αλλά και για άλλα ζώα, γατάκια, χελώνες, κατσικάκια, πάπιες.

                                                       Λίγα πράγματα για το τέλος

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι ένας υπέροχος, γλυκός άνθρωπος και ταλαντούχος καλλιτέχνης. Άνθρωπος με ενσυναίσθηση. Χαμηλών τόνων, χωρίς να κάνει τα πάντα για να βγει στην κάμερα. Έχει γίνει χορτοφάγος για ιδεολογικούς λόγους αναφέροντας ότι είναι ανακουφιστικό να μην τρώει κρέας.

Τον Βασίλη Τζιγκούρα τον έχω συναντήσει αρκετές φορές σε φιλοζωικά μπαζάρ. Πάντα τα στηρίζει. Γιατί αγαπάει πραγματικά τα ζώα. Πονάει για τα αδέσποτα και εκτιμάει τους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους για αυτά. Είναι χαμηλών τόνων και ποτέ δεν μιλάει για τον εαυτό του. Αυτό το γράφω μήπως επαναπροσδιορίσουμε σε αυτή τη χώρα τι είναι ακριβώς σταρ και ποιοι είναι οι πραγματικοί σταρ. Που δεν χαμογελούν επίτηδες όταν βλέπουν φακό. Που δεν κάνουν τα πάντα να μας απασχολούν με το τίποτα που συνήθως κάνουν. Μια φράση του Βασίλη που έχω διαβάσει και δεν θα ξεχάσω ποτέ; “Είναι η υποχρέωση που έχω απέναντι στα ζώα να μη μείνει κανένα χωρίς “πόδια”.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο