Δεν τα κατάφερε το κυνηγόσκυλο που 6 μήνες ήταν αβοήθητο στο δρόμο, σε άθλια κατάσταση, κοντά στη Μονεμβασιά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άσχημα είναι τα νέα δυστυχώς για το κυνηγόσκυλο που βρέθηκε αυτές τις μέρες στον Αυλό Μονεμβασιάς. Ο Ζόρντι, όπως τον ονόμασαν, έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Ο σκύλος ήταν για μήνες άρρωστος, παρατημένος και πονούσε. Ένα ακόμα “εργαλείο” στα χέρια των κυνηγών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι “ρυθμίζουν” τη φύση και αγαπούν τα ζώα. Σκελετωμένος, με 14 αιματοκρίτη, σε άθλια κατάσταση. Έξι μήνες τον έβλεπαν οι κάτοικοι εκεί αλλά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τον βοηθήσει.

Την είδηση αναφέρουν οι εθελοντές του Shelter Hope Shelter Hope στη Μονεμβασιά. 

Ο σκυλάκος έζησε όλη του τη ζωή σαν “εργαλείο”, Το πιθανότερο δεμένος και χωρίς αγάπη και στοργή. Όταν πια δεν τον χρειάζονταν, τον πέταξαν σαν σκουπίδι. Για να πάρουν άλλον. Κλασικά. Μια χώρα με αμέτρητα παρατημένα κυνηγόσκυλα. 

Εθελοντές που έμαθαν την ύπαρξη αυτού του δυστυχισμένου ζώου πήγαν και το πήραν. Ο σκυλάκος, μόλις τους είδε, κούνησε την ουρίτσα του από χαρά και παραδόθηκε στην αγκαλιά τους. Τον μετέφεραν σε κτηνιατρείο.

Ο Ζόρντι έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν πολύ άσχημη η κατάστασή του. “Έφυγε” από τον κόσμο αυτό για καλύτερο. Έτσι τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε.

Μπράβο στους εθελοντές που έκαναν τα πάντα για να τον κάνουν καλά. Για αυτόν που το πέταξε στο δρόμο και τους ανθρώπους που τον έβλεπαν 6 μήνες να χαροπαλεύει, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω από ντροπή.

Shelter Hope | Facebook

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

 

Δείτε τα βίντεο: Facebook

Facebook

Διαβάστε επίσης

3 σχόλια

Μαρτινε 5 Φεβρουαρίου, 2021 - 7:39 μμ

Εαν ειναι δυνατων . Κανενας να μη του προσφερει λιγο φαγητο. Εσχος . Απαραδεχτοι

Reply
Anna Amorgianou Pasalidu 10 Φεβρουαρίου, 2021 - 5:18 μμ

I gaidourinh adiaforia twn Anthrwpwn Se kanei na skeftesai pou Briskwmai??? Ti soi Planhths einai avtos?? Poso Tha ithela na mhn eixa gnwrisei Thn Anthrwpothta!!

Reply
Anna Amorgianou Pasalidu 10 Φεβρουαρίου, 2021 - 5:23 μμ

I Gaidourinh Adiaforia twn Anthrwpwn Se kanei na skeftesai….pou Briskwmai ti sou planhths einai avtos???poso Tha ithela na mhn eixa gnwrisei Thn Anthrwpothta!!!

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο