Σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο σκυλάκος που βρέθηκε παρατημένος και χτυπημένος σε χωριό των Σερρών – Έκκληση για βοήθεια

από Μυρτώ Τζώρτζου
“Τα ζώα είναι για έξω και όχι για το διαμέρισμα. Τα ζώα πρέπει να είναι έξω στη φύση. Η ζωή στο σπίτι είναι φυλακή”. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει αυτές τις φράσεις από κάποιους που ούτε μια φορά τους δεν σκέφτηκαν την πραγματικότητα;
Ούτε μια φορά δεν σκέφτηκαν τη δυστυχία των αδέσποτων, τον άνισο αγώνα που δίνουν κάθε μέρα, ενάντια στις κακοποιήσεις, τις φόλες, τις αρρώστιες, την έλλειψη φαγητού και νερού και τον διωγμό από τους ανθρώπους. Από αυτούς δηλαδή που λένε ότι τα ζώα είναι για έξω. Γιατί συνήθως αυτοί είναι που δεν τα θέλουν. Ούτε μέσα ούτε έξω.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ένα αδέσποτο ζει 2 με 3 χρόνια στους δρόμους. Πόσοι από αυτούς που μας λένε τις φιλοσοφίες τους περί φύσης και ζώων το γνωρίζουν; Ναι, τα ζώα είναι για τη φύση. Δεν είναι φύση όμως η Λεωφόρος Κηφισίας ούτε η Πατησίων.
Ένα τέτοιο δυστυχισμένο πλάσμα είναι και το σκυλάκι των φωτογραφιών. Ίσως κάποιος κάποτε να έδωσε λεφτά να το αγοράσει. Και όταν πλέον του ήταν βάρος, το πέταξε σε ένα χωριό των Σερρών. Μια θλιβερή ιστορία που διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ. Δηλαδή, άλλη μια θλιβερή ιστορία.
Ο σκυλάκος περιφερόταν μόνος του. Βρήκε καταφύγιο έξω από το σπίτι ενός ηλικιωμένου κυρίου όπου και τον τάιζε. Δυστυχώς τον χτύπησαν και τον εγκατέλειψαν για δεύτερη φορά στη ζωή του. Ποιος μπορεί να χτυπήσει ένα τέτοιο πλασματάκι; Και όμως.
Φιλόζωη κοπέλα της περιοχής ζήτησε βοήθεια από τους εθελοντές του ΦΟΣ-Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών, οι οποίοι έτρεξαν να τον σώσουν. Τον ονόμασαν Σίμο.
Ο Σίμος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΚΛΙΝΙΚΗ Δ. ΧΡΙΣΤΙΔΗ στην Επανομή. Έχει ζημιά στο πόδι και από το χτύπημα έχει νευρολογικό πρόβλημα. Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις. Όλοι θα κάνουν το καλύτερο για αυτόν. Ώστε να τα καταφέρει. Πρέπει να τα καταφέρει.
Σταθείτε δίπλα στους ανθρώπους που δεν τον προσπέρασαν και προσπαθούν να τον σώσουν. Τα έξοδά του, όπως καταλαβαίνουμε, θα είναι πολλά. Και ο αγώνας δύσκολος.
Όποιος θέλει να βοηθήσει το άτυχο ζώο:
Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

✅

Λογαριασμός: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – Όνομα: Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών

Ο αριθμός τραπέζης είναι 766/203957-56

ΙΒΑΝ GR0201107660000076620395756 ΚΩΔ .SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Paypal: gr.filozoikosserron@gmail.com

Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο