Λέανδρος, Ευτυχία, Ηρώ: Πέθαναν από τύφο- Ο Δήμος Σπάρτης βάζει μωρά στους χωρίς απολύμανση χώρους των κυνοκομείων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σπάρτη: Δύο παράνομα κυνοκομεία. Της Αγίας Κυριακής και στο Ξυροκάμπι. Ζώα, μικρά, μεγάλα, γέρικα, δεμένα από εδώ και από εκεί και σε άθλια κατάσταση. Κουταβάκια που πεθαίνουν από τύφο επειδή δεν υπάρχει ειδικός χώρος για αυτά και μπαίνουν χύμα μέσα. Δύο-τρεις φιλόζωοι που παλεύουν να σώσουν ό,τι σώζεται. Και όλοι οι υπόλοιποι να κάθονται απλά και να βλέπουν. Συνένοχοι σε ένα έγκλημα που συνεχίζεται. Α! Και υποσχέσεις.

Αυτά είναι τα δύο κυνοκομεία που έχει και καμαρώνει η Σπάρτη. Μπράβο σε όλους εκεί.

Για αυτά τα δύο κυνοκομεία εμείς εδώ στο Petpet.news έχουμε γράψει πόσες φορές. Και θα συνεχίζουμε να γράφουμε και να δείχνουμε την αθλιότητα εκεί μέσα. Και ας μας έχουν κάνει πόλεμο. Και ας έχουν αμφισβητήσει όσα γράφουμε και όσα δείχνουμε, πράγματα που βλέπουν πολλοί αλλά μόνο 2-3 μόνο άνθρωποι, οι εθελοντές της ομάδας https://www.facebook.com/strays.sparta.greece τολμούν να πουν.

Και μας τα εμπιστεύονται να τα δείξουμε. Θα είμαστε στο πλευρό τους όσα εμπόδια και αν μας βάλουν. Θα έρθει άλλωστε η ώρα για όλους. Ο αγώνας είναι άνισος.

Λέανδρος, Ευτυχία, Ηρώ. Τρία κουταβάκια. Τρεις μικρούλες ψυχές που πλήρωσαν την αδιαφορία όλων εκεί. Δεν είναι τα μόνα φυσικά. Τρία κουταβάκια που έφυγαν αυτές τις μέρες για άλλους κόσμους. Σίγουρα καλύτερους.

Τα τρία μικρά μπήκαν στα καταφύγια εκεί. Πώς μπήκαν; Χύμα στο κύμα. Για να το πούμε όπως είναι. Οι άνθρωποι της strays.sparta.greece δεν μπορούσαν να τα πάρουν παρά μόνο αν τα υιοθετούσαν. Νόμιμα. Τώρα το ότι εκεί γίνονται του κόσμου οι παρανομίες στα κυνοκομεία είναι άλλο θέμα.

Το ένα νοσηλεύτηκε για τύφο. Αυτό και τα άλλα δύο τα παίρνουν οι εθελοντές. Τύφος και τα άλλα δύο. Και τα τρία οι εθελοντές τα πάνε για νοσηλεία σε άλλον ιδιώτη κτηνίατρο. Και τα τρία πέθαναν.

Τι περιμένει ο δήμος να φτιάξει ειδικό χώρο για τα κουτάβια που πετάει εκεί μέσα; Γιατί δεν σταματάει τις περισυλλογές των κουταβιών μέχρι να απολυμανθεί ο χώρος; Έτσι μπαίνουν τα μικρά σε ένα καταφύγιο; Δεν το γνωρίζουν αυτό; Και αφού έχουν τόσους θανάτους μικρών τι περίμεναν και τι περιμένουν για να κάνουν κάτι;

Η Κτηνιατρική υπηρεσία γιατί δεν παρεμβαίνει; Εφόσον εκδηλωθεί τύφος σε κουτάβι, ο χώρος όπου διέμενε απαγορεύεται, σύμφωνα με την Κτηνιατρική Υγειονομική Οδηγία, να δεχτεί άλλο κουτάβι για 6 τουλάχιστον μήνες κι εφόσον κανένα άλλο κουτάβι δε νοσήσει από τύφο ως τότε!!!! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Καλό ταξίδι και στα τρία. Τίποτα άλλο.

Υπογράφουμε όλοι μήπως αλλάξει κάτι. 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScU4hiuZwtywUjEVGFbGhkFJP1Y5kawt8lhxKmQdkgyv00DWw/viewform?fbclid=IwAR1hTcsePzqdeVxjhv1kp5UKEAMJiCzDGTkO_TcpEypkM87i2galUZnMgzs

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Ο μικρούλης Λέανδρος. Έφυγε για άλλους κόσμους. Καλύτερους.

Η όμορφη Ευτυχία. Ήθελε και αυτή ευτυχία στη ζωούλα της. Έφυγε για καλύτερους κόσμους.

Η μικρούλα Ηρώ. Και αυτή έφυγε για καλύτερους κόσμους

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο