Ξάνθη: Έκλεισε μέσα σε καλά δεμένη σακούλα νεογέννητα κουταβάκια και τα πέταξε- Έκκληση για φιλοξενίες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δυστυχώς και αυτή η νέα χρόνια έχει αρχίσει άσχημα όσον αφορά τις κακοποιήσεις ζώων και τις εγκαταλείψεις. Κάθε μέρα, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας έχουμε τα ίδια και τα ίδια. Και φυσικά κανείς δεν μιλάει. Κανείς δεν είδε κάτι. Κανείς δεν άκουσε κάτι. Ε, και κανείς δεν τιμωρείται.

Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων έχουν στην κυριολεξία λυγίσει. Δεν ξέρουν τι να πρωτοκάνουν. Και συχνά είναι ελάχιστοι. Οι δήμοι; Συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Σου λέει, αφού κάνουν κάποιοι άλλοι τη δουλειά μας, γιατί να ασχοληθούμε.

Ο λόγος για ένα ακόμα περιστατικό εγκατάλειψης κουταβιών. Αυτή τη φορά το συμβάν αφορά την Ξάνθη και το έκαναν γνωστό οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης-Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος.

Μια λοιπόν εθελόντρια βρήκε στην Παλιά Μυρσίνη την τσάντα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Μια χάρτινη τσάντα καταστήματος. Και μέσα στην τσάντα μια σακούλα καλά δεμένη. Τι είχε αυτή η σακούλα; Νεογέννητα κουταβάκια. Απίστευτο; Όχι. Εντελώς φυσικό για πάρα πολλούς που θέλουν να ξεφορτωθούν ζώα. Κουταβάκια σε καλά κλεισμένη τσάντα, σαν σκουπίδια, για να μην επιβιώσουν με τίποτα.

Ο Σύλλογος τα πήρε. Κάνει όμως έκκληση να βρεθούν κάποιοι να τα φιλοξενήσουν. Μη μείνουν στο δρόμο. Ας τους βοηθήσουμε. Ας ανοίξουν κάποια σπίτια για φιλοξενίες ή και υιοθεσίες αυτών των μικρών πλασμάτων.

Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο