Αγρίνιο: Αναζητούν αυτούς που σκότωσαν επίτηδες αδέσποτη σκυλίτσα πατώντας τη με το αυτοκίνητο μέχρι να την αποτελειώσουν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα ακόμα περιστατικό βάρβαρης κακοποίησης ενός αδέσποτου ζώου συνέβη αυτές τις μέρες στο Αγρίνιο έξω από πολυκατάστημα.

Το συμβάν έκαναν γνωστό η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου Φιλοζωικη Οργανωση Αγρινιου και Οι Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου η Ελπίδα Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου η Ελπίδα και για άλλη μια φορά μας εξοργίζει απίστευτα.

Πρόκειται για μια αδέσποτη σκυλίτσα, την Μπέλα, στειρωμένη και τσιπαρισμένη από το Δήμο Αγρινίου, η οποία ζούσε εκεί χωρίς να έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Ένα λοιπόν μαύρο αυτοκίνητο με δύο άτομα μέσα, όπως λένε οι πληροφορίες, πάτησε επίτηδες την Μπέλα λιώνοντας στην κυριολεξία το κορμάκι της.

Το ζώο κατέληξε στον κτηνίατρο ουρλιάζοντας από τους πόνους, αφού το αυτοκίνητο του έσπασε όλα τα οστά. Το χτυπούσε ξανά και ξανά με μανία. Έκανε όπισθεν να το αποτελειώσει στριμώχνοντάς το στον τοίχο.

Είναι δύσκολο να τα γράφουμε αυτά, όμως μόνο όταν ο κόσμος γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει ίσως υπάρξει μια ελπίδα να γίνει κάτι. Η Μπέλα ήταν ένα σκυλάκι που είχε σωθεί πριν από 7 χρόνια από εθελοντές που το βρήκαν μισοπεθαμένο και σκελετωμένο στον Αχελώο.

Υπάρχουν όμως μάρτυρες, καθώς υπήρχαν κάποιοι που ήταν μπροστά στο περιστατικό. Είδαν. Γνωρίζουν. Αλλά κανείς δεν μιλάει. Δηλαδή απόλυτη συνενοχή. Για άλλη μια φορά απόλυτη συνενοχή.

Οι άνθρωποι που αγαπούσαν και φρόντιζαν τη σκυλίτσα κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει τους δράστες να μιλήσει. Τους έχουν μάλιστα επικηρύξει με 2000 ευρώ.    Φιλοζωικη Οργανωση Αγρινιου.

Η ΠΦΠΟ ενημερώθηκε χθες βράδυ από την κ. Φαίη Κομμά όσο και από την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου και αντάλλαξε γνώμες και κατευθύνσεις για το σωστό χειρισμό της υπόθεσης.

Επικοινώνησαν με τις αρχές απαιτώντας την εξιχνίαση του εγκλήματος. Έλαβαν δε τη διαβεβαίωση από τις αστυνομικές αρχές ότι θα κάνουν τα πάντα για να βρεθεί ο δολοφόνος, που δεν είναι καθόλου δύσκολο αφού πολλοί έγιναν μάρτυρες της αποτρόπαιας δολοφονίας του ζώου.

Μπορείτε φυσικά να στείλετε και σε εμάς μήνυμα- έστω και ανώνυμο. Κάντε το για την Μπέλα. Δεν γίνεται να αφήνουμε συνέχεια αυτά τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων να συνεχίζονται.

Μυρτώ Τζώρτζου petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Ε.Α 7 Μαρτίου, 2021 - 2:52 πμ

Εκεί δεν ήταν που κάτι αν κυνηγοί σκοτώθηκαν μεταξύ τους;
Πηγαίναμε εκδρομή στη Κέρκυρα και μας είπαν τότε, ούτε για κατούρημα δε σταματάμε Αγρίνιο…

Reply
Γεωργία Αθανασοπούλου 7 Μαρτίου, 2021 - 12:26 μμ

ΜΠΕΛΑ
Την βρήκαμε σκελετωμένη στη γέφυρα του Αχελώου πριν από 7 χρόνια κατακαλόκαιρο μέσα στον ήλιο.
‘Ηταν ένα αδέσποτο σκυλί απο αυτά που ο Δήμος Αγρινίου εγκαταλείπει στην περιοχή.
Την πήραμε από την γέφυρα να μην την πατήσουν τα αυτοκίνητα και την πήγαμε σε ένα απόμερο σημείο μετά τη γέφυρα.
Της δώσαμε να φάει, και χάρηκε χτυπούσε την ουρά της στο έδαφος αλλα δεν μπορούσε να φάει από την αδυναμία της . Το πρόσωπό της ήταν πρησμένο προφανώς από κάποιο τσίμπημα εντόμου ή φιδιού.
Πηγαίναμε κάθε μέρα εκεί να την φροντίσουμε με φαγητό και νερό.
Η διαδρομή ήταν μεγάλη απο την Πόλη του Αρινίου για εμας και αποφασίσαμε να την φέρουμε στο Αγρίνιο.
Την πήγαμε στην ταίστρα της Μεταλλοπλαστικής στην Καμαρούλα που ο Δήμος Αγρινίου είχε τοποθετήσει τότε. Εφυγε απο εκεί και εγκαταστάθηκε στα Lidl. Λίγο καιρό μετά έφυγε και πήγε στο σημείο που σήμερα είναι το κατάστημα Jusk.
Την φροντίζαμε εκεί καθημερινά, έγινε ένα ωραίο καθαρό φιλικό σκυλί μεγαλόσωμο.
Στειρώθηκε από το Σωματείο μας στην Λευκάδα στο Κτηνιατρείο του κ. Αλέξανδρου Υφαντή και από τότε φροντιζόταν καθημερινά από την Αντιπρόεδρο του Σωματείου Αθανασοπούλου Γεωργία.
Κάποια στγμή χάθηκε. Μας είπαν ότι κάποιοι την πήραν και βρέθηκε μετά από πολυ καιρό στην Πύλη του Νοσοκομείου Αγρίνιου και την φρόντιζαν οι υπάλληλοι της πύλης.
Αρχισε να έρχεται στα jusk καθημερινά αλλά πήγαινε και στο νοσοκομείο να βλέπει τους φίλους της πολύ συχνά από την άκρη του Εθνικού δρόμου.
Στις 3-3-2021 κάποιος αποφάσισε να την σκοτώσει με φριχτό τρόπο με το αυτοκίνητό του.
Πηγαίνοντας η αντιπρόεδρος κ. Αθανασοπούλου Γεωργία για το καθημερινό της ταίσμα την βρήκε αιμόρφητη, πονούσε και έκλαιγε. Ηταν σπασμένα τα δύο της πόδια και είχε ένα τραύμα στο μηρό που αιμορραγούσε.
‘Οταν ρώτησε τι συνέβει… της είπαν ότι ένα μαύρο αυτοκίνητο την χτυπούσε.
Φορούσε τον πνίχτη που της είχε φορέσει ο κτηνίατρος του Δήμου ο οποίος βρισκόταν εκεί.
Της είπε ότι η κατάστασή της είναι βεβαρημένη και ότι θα της κάνει ευθανασία. Του πρότεινε να την υιοθετήσει και αναλάβει τα έξοδα περίθαλψή της στον κτηνίατρο Αλέξανδρο Υφαντή στην Λευκάδα.
Ο κτηνίατρος την πήρε και έφυγε με το κλουβί για το ιατρείο του.
Η πρόεδρος του σωματείου συννενοήθηκε με το προαναφερόμενο κτηνίατρο για την μεταφορά της στο ιατρείο την επόμενη μέρα.
Δυστυχώς την επόμενη μέρα ο κτηνίατρος την βρήκε πεθαμένη και είχε ήδη ειδοποιήσει το συνεργείο καθαριότητας να την πάρει.
Του ζητήθηκε από την αντιπρόεδρο να ακυρώσει την εντολή στο συνεργείο καθαριότητας προκειμένου την θάψει στο κτήμα της όπως και έγινε.
Εγινε καταγγελία από το Σωματείο μας με την οποία ζητάμε να βρεθεί ο ένοχος και η αιτία του θανάτου της Μπέλας.
Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. ‘Οταν έχουμε νεώτερα θα αναρτηθεί στην σελίδα.
Η Αντιπρόεδρος Η Πρόεδρος
Τσατσαράγκου-Αθανασοπούλου Γ. Ντέμου Σπυριδούλα
Η πρώτη μέρα που την βρήκαμε..
https://www.facebook.com/1481742368755209/videos/1579057342357044
https://www.facebook.com/1481742368755209/videos/1579059339023511
Η ημέρα που μεταφέρθηκε στην πόλη
https://www.facebook.com/1481742368755209/videos/1579058885690223
Ο χώρος που βρήκε φριχτό θάνατο.
https://www.facebook.com/148174236875520
Η Δημοσιογράφος που έκανε την ανάρτηση ζητάμε διορθώσει το κείμενο της διαφορετικά θα γίνει μύνυση γι παραπληροφόρηση για τα ψευδή στοιχεία που αναφέρει. Τηλεφωνο επικοινωνίας 2641048028 κ. Ντέμου Σπυριδούλ & 6983858938
https://www.facebook.com/%CE%A3%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%A4%CF%89%CE%BD-%CE%96%CF%8E%CF%89%CE%BD-%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-563856013723006

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο