Δεν τα κατάφερε το γέρικο κυνηγόσκυλο που βρέθηκε παρατημένο και χτυπημένο στην άκρη ενός δρόμου σε χωριό της Ρόδου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα κυνηγόσκυλα είναι τα σκυλιά που μάλλον υποφέρουν περισσότερα από όλα τα άλλα. “Εργαλεία” στα χέρια κυνηγών που δεν νοιάζονται για αυτά και ας προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο. Βέβαια σε κάθε κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις. Δεν έχουμε όμως δει και πολλές εξαιρέσεις.

Το σκυλάκι στις φωτογραφίες που ακολουθούν πετάχτηκε αυτές τις μέρες γέρικο, άρρωστο και χτυπημένο στην περιοχή του χωριού της Αρχίπολης της Ρόδου.😥 Ήταν με λίγα λόγια ανεπιθύμητο σε αυτόν που τον είχε. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις. Το πιθανότερο είναι να πετάχτηκε από κυνηγό. Καθημερινά σε όλη την Ελλάδα τα ίδια και τα ίδια. Οι κυνηγοί υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Είναι φανατικοί και απόλυτοι. Ο σκύλος αυτός δεν είχε κανένα δικαίωμα.😥 Μόνο υποχρεώσεις. Να ζει για να κυνηγάει σε όλη του τη ζωή. Όταν δεν κυνηγούσε, το πιθανότερο είναι να ήταν δεμένος έξω στο κρύο και τη ζέστη. Και όταν αρρώστησε, όταν σταμάτησε να έχει την ικανότητα του κυνηγού, γέρασε ή αρρώστησε, πετάχτηκε στο δρόμο. Έτσι απλά.

Εθελόντρια εντόπισε το ζώο, το οποίο βρισκόταν στην άκρη του δρόμου χτυπημένο. Οι εθελοντές του Κυνοκομείου Ρόδου-Σύλλογος Φιλοζωικής ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ-RHODES KENNEL HOUSE-RAWS ειδοποιήθηκαν και το μετέφεραν στον κτηνίατρο.

Η κατάστασή του όμως ήταν πολύ άσχημη. Είχε βλάβες που είχαν να κάνουν με τον εγκέφαλο. Οι άνθρωποι του κτηνιατρείου προσπάθησαν να κάνουν ό,τι καλύτερο γινόταν. Όμως ήταν δύσκολο. Το ζωάκι δεν τα κατάφερε. Έφυγε. Σε άλλους κόσμους, καλύτερους. Εκεί που δεν θα είναι “εργαλείο” στα χέρια ανθρώπων που δεν εκτιμάνε τη ζωή. Όταν δεν εκτιμάς τη ζωή κάποιου ζώου, δεν εκτιμάς ούτε την ανθρώπινη.

 

https://www.facebook.com/george.kritikos.79/videos/

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Κομματίδης Θεοφάνης 14 Μαρτίου, 2021 - 11:58 πμ

Κοιτάξτε πρώτα αν ο ιδιοκτήτης του το ψάχνει.

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 19 Μαρτίου, 2021 - 5:53 μμ

Ναι, το κοιτάνε και αυτό.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο